Deel 28 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

‘Zalig de zuiveren van hart, want zij zullen God zien’ is een andere manier om hetzelfde te zeggen.

Een zuivere denkgeest kent de waarheid en dat is zijn kracht.

Hij verwart vernietiging niet met onschuld, omdat hij onschuld met kracht en niet met zwakheid associeert.

 (Een cursus in wonderen – T3.I.5:4-6)

Bekijk op bol.com

Voor mij is het begrip Zuiverheid erg belangrijk. Zuiverheid heeft te maken met de intentie van waaruit je handelt. Zuiver handelen komt voort uit een Zuiver Hart.

Zoals ik het zelf ervaar kun je geen ego-spelletjes meer spelen als je de Zuiverheid van je Hart voelt. Op een gegeven moment wordt de behoefte aan Zuiverheid zo groot dat je niet anders kunt dan van daaruit handelen, waar je ego juist handelt vanuit lijfsbehoud. Een tijd lang kan dit een innerlijk conflict geven, want de overlevingsdrang van het ego is zeer sterk. Ik heb dit gezien bij mensen die tientallen jaren gemediteerd hebben. Het ging allemaal prima zo lang alles op rolletjes liep, maar op het moment dat puntje bij paaltje kwam kozen ze allemaal, al dan niet bewust, voor hun eigen hachje. Het ego is in zijn genialiteit voor wat betreft het verstoppen van zijn ware aard uitermate bedreven in het verdoezelen van zijn nietsontziende overlevingsdrang. Het is dan ook mijn overtuiging dat je de ego-spelletjes onder ogen te komen hebt, voordat je jezelf ervan kunt bevrijden. De onjuiste redenaties van het ego zijn zeer ingenieus.

De kern van het ego is kwetsbaar. Dit wordt wel het gekwetste innerlijke kind genoemd. Wonderbaarlijk genoeg verandert deze schijnbare kwetsbaarheid als je daadwerkelijk durft te doorleven in onkwetsbaarheid en kracht. Je bent alleen kwetsbaar als je denkt dat er iets is wat gekwetst kan worden. Op een moment dat je die kwetsbaarheid hebt durven doorleven verdwijnt de angst voor kwetsing daarvan; je hebt jezelf geaccepteerd zoals je bent.

Ik weet niet in hoeverre je de Zuiverheid van het Hart zelf kunt bewerkstelligen. Zonder enige twijfel dragen Lichtwerk en schaduwwerk bij aan het zuiveren van het hart. Het zou me niet verbazen als er ook iets van ‘gratie’ in mee speelt. Zoals ik het zelf ervaar is er iets wat ik ‘het trekken van de Ziel’ noem; het is een soort innerlijke drive waardoor je steeds maar door gaat met jezelf reinigen. Het lijkt een Zielkwaliteit te zijn, iets wat aan mijn ikje voorbij gaat. Ik weet niet of dit in de een meer manifest aanwezig is dan in de ander of dat het juist manifester wordt door het doen van Lichtwerk en schaduwwerk.

Anyway, de Wil tot Zuiverheid kan dermate sterk worden dat het de overlevingsdrang van het ego overwint, waardoor je keuzes maakt en stappen zet die je van je overlevingsdrang normaal gesproken niet zou doen. Dat zijn de moment dat de Ziel door het pantser van het ego heen breekt en zijn Licht in de wereld laat stralen, dat zijn de momenten dat het Licht de angst overwint, dat zijn de moment dat God zijn Ware Gezicht toont.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This