Deel 12 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Waar je mijn onwilligheid deelt om vergissingen in jezelf en anderen te accepteren, sluit jij je onvermijdelijk aan bij de grote kruistocht ter correctie daarvan; luister naar mijn stem, leer vergissingen ongedaan te maken en onderneem actie om ze te corrigeren.

(Een cursus in wonderen – T1.III.1:6)

Bekijk op bol.com

Spiritualiteit is niet lief en aardig doen tegen elkaar, het is niet alles onder het tapijt vegen, het is niet alles maar goed vinden, het is niet mensen de hand boven het hoofd houden. Spiritualiteit is de Waarheid verkondigen. Als iets niet oké is is het niet oké en het is ook niet de bedoeling om te doen alsof dat wel zo is. Dit geldt zowel op psychologisch vlak als op spiritueel vlak. Wel is het zo dat je eventuele emotionele betrokkenheid van jezelf is. Wat er ook gebeurt in de buitenwereld het kan immers nooit veranderen ‘wat jij werkelijk bent’; alleen je ego kan zich gekwetst voelen en daar heb je zelf mee te dealen door je er van te dis-identificeren.

Waar duister is kan het Licht niet schijnen. Als de Spirit geactiveerd wordt zal hij het duister zichtbaar maken als een röntgenfoto botten, weefsel en tumoren zichtbaar maakt: alles wordt aan het Licht gebracht. Als dat wat verborgen is zichtbaar gemaakt wordt, dan moet je er iets mee; je kunt het niet langer negeren, tenminste niet als je spiritueel verder wil. Dat wat onrein is wil gereinigd worden.

Zo is Gelijkwaardigheid een Goddelijke Kwaliteit. Elk gedrag dat niet gebaseerd is op gelijkwaardigheid is dient per definitie het eigen belang. Elk gedrag dat gebaseerd is op afgescheidenheid, en dat is alle ego-gedrag, mag als zodanig benoemd worden. Dit zijn de vergissingen. Het gaat er niet om mensen te veroordelen, maar om hen bewust te maken van hun dwalingen. Dit gaat niet vanzelf, er is actie nodig.

Je kunt anderen niet verder brengen dan je zelf bent. Je eigen vergissingen doorzien is dan ook de eerste stap.

Er zijn vast meerdere spirituele wegen die je kunt bewandelen. Het pad dat ik zelf bewandel is een combinatie van Lichtwerk en schaduwwerk. Mediteren alleen is m.i. niet genoeg, het is ook nodig om het om te zetten in zuiver handelen. Daar komt schaduwwerk om de hoek kijken: alle gedachten– en gedragspatronen die voort komen uit onjuiste perceptie aan pakken. Voor een flink stuk is dat het verwerken van dat wat je eerder in het leven niet hebt kunnen verwerken en je oude overtuigingen onder ogen komen en checken of die nog kloppen of niet. Je kunt nog zoveel mediteren, als je je ego-patronen niet aan pakt, kan het er nog steeds op een verwrongen en vaak destructieve manier uit komen. Daarin ligt m.i. het belang van schaduwwerk, maar de meningen zijn hierover verdeeld.

De spirituele energie daagt je ook daadwerkelijk uit om je ego-stukken onder ogen te komen. Eén van de belangrijkste tests op het spirituele pad is of je de verleidingen van macht en aanzien kunt weerstaan; wel, het is niet voor niks dat slechts weinigen die test met succes beslechten. Hoe trouw ben je aan je spirituele principes als je onder vuur komt te liggen? Kun je het dan weerstaan om je machtspositie te misbruiken, ook al is het maar een beetje? De Spirit heeft geen enkele behoefte aan macht, alleen het ego heeft daar behoefte aan.

De weg zoals ik die bewandel is om al mijn  ego-stukken onder ogen te komen. Zo zit ik in elkaar, daar word ik heen gedreven. Ik heb geen idee of er ook andere wegen zijn of dat ook die andere wegen uiteindelijk op hetzelfde punt uitkomen dat je jezelf en je ego onder ogen te komen hebt. Voor mij ligt de Bevrijding in het onder ogen komen van de beperking en de illusie er van te doorzien.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This