Deel 14 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Duisternis is het ontbreken van licht zoals zonde het ontbreken van liefde is.

Van zichzelf heeft ze geen unieke eigenschappen.

 (Een cursus in wonderen – T1.IV.3:1-2)

Bekijk op bol.com

Zonde bestaat niet. Tenminste, niet in de betekenis die er doorgaans aan gegeven wordt. In de christelijke traditie wordt zonde verbonden aan dat je als mens ‘slecht’ zou zijn. Zonde wordt ook verbonden aan het overtreden van de wet van God, oftewel de Bijbelse geboden.

Zonde heeft echter niets met goed en slecht te maken noch met het overtreden van ‘de tien Geboden’. Zonde is slechts het ontbreken van Liefde.

Duisternis is niet ‘iets’. Het is alleen het ontbreken van ‘iets’. Het heeft geen substantie van zichzelf. Het is een leegte ontstaan doordat er iets ontbreekt en wel Licht.

Als er een appel op tafel ligt en je haalt die appel weg, dan blijft er niet-appel over. Maar niet-appel is niet iets, het is alleen maar het ontbreken van de appel. Duisternis is niet-Licht, het is de leegte die achterblijft als je het Licht uit doet, maar van zichzelf is het niets, net zo men als de lege plek die overblijft als je de appel weg haalt.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This