Deel 20 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Jij die vrede wilt, kunt die alleen vinden door totale vergeving.

(Een cursus in wonderen – T1.VI.1:1)

Bekijk op bol.com

Het idee van vergeving is erg mooi, de praktijk is een stuk weerbarstiger. Vergeving is geen mentale kwestie, het is niet iets wat je puur op wilskracht kunt doen. Echte vergeving komt wanneer je bereid bent de emotionele pijn die je ervaren hebt te doorvoelen en los te laten; de emmer moet geleegd worden.

Vergeven doe je niet voor de ander maar voor jezelf. Je kunt niet verder totdat je vanuit je hart vergeven hebt; tot die tijd blijf je worstelen met wat je hebt mee gemaakt.

Het vergeven van alledaagse dingetjes is niet zo moeilijk. Het word echter een ander verhaal, wanneer iets een stuk oud zeer uit het heden triggert; dan komen er heftige emoties los, die niet zo 1, 2, 3 los te laten zijn. Niet dat het niet kan, maar het kost meer moeite en de bereidheid om het oude zeer, dat je niet voor niets verdrongen hebt, onder ogen te komen.

De tactiek van het ego is om de pijn weg te moffelen, te verdringen. Voor de overleving (het ego is immers een overlevingsmechanisme) kan dat nodig zijn, maar het is niet meer dan een tijdelijke oplossing, ook al kun je die je leven lang vol houden. Verdringing kost energie; dat wat je niet wilt zien kost energie om het uit je bewustzijn te houden. Alles wat je verdringt naar je onderbewuste krijgt daar steeds meer momentum en gaat steeds harder aan de deur kloppen; het kost dan ook steeds meer energie om het te verdringen. Het leven is vaak zo vriendelijk om ons in situaties te brengen, waarin dat wat we verdrongen hebben getriggerd wordt; het biedt ons de mogelijkheid om alsnog met het verdrongen issue te dealen. Of we dat doen is een keuze.

Om te kunnen vergeven zul je de verdrongen inhoud in je bewustzijn moeten brengen en deze doorleven. Dat is niet makkelijk (je hebt het immers niet voor niets verdrongen), maar wel enorm bevrijdend.

Zoals ik het zelf ervaar is vergeving niet een eenmalig iets. Zeker als je flink geraakt bent, dan kan het het nodige proceswerk kosten om tot vergeving te kunnen komen. Weet echter dat je dit niet alleen voor jezelf doet, maar dat je dit ook voor het grotere geheel doet. Wat jij in jezelf bevrijdt, bevrijd je voor de gehele mensheid.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This