Van overleven naar Voluit Leven

Alles is in jou

Op mijn 33e zat ik in de auto, op weg naar mijn werk in Hilversum; ik was destijds nog in de informatica werkzaam. Ik reed de straat uit en ik voelde iets veranderen, alsof er een knop om ging. Het was maar een heel kort moment en ik heb er verder geen aandacht aan besteed, maar toch is het me altijd bij gebleven. Ik zie dit moment als het begin van de grote veranderingen in mijn leven.

 

Niet al te veel later werd ik door mijn huisarts doorverwezen naar een yoga-centrum voor een ontspanningstraining. Ik ben daar heen gegaan en na een maand of twee kon ik mezelf volledig ontspannen, wat ik echt verbazingwekkend vond (daarom staat deze training nu ook op mijn site). Toen de training echter voorbij was, dacht ik bij mezelf: ‘als ik dit in mijn eentje moet doen, dan houd ik dat hooguit drie maanden vol en dan versloft het’. Dus ik vroeg wat ze nog meer in de aanbieding hadden en dat was een meditatiecursus. Die ben ik ook gaan doen. Na een half jaar of een jaar ben ik mijn eerste workshop gaan doen en toen voelde ik dat ik thuis kwam; het is mijn thuis geweest gedurende 12 jaar.

Het mediteren heeft in hele korte tijd mijn leven omgegegooid. Ik merkte steeds sterker dat ik op mijn werk niet meer op mijn plek zat, maar ik was ontzettend bang om de veiligheid los te laten en ik wist ook niet wat anders te gaan doen. Na drie maanden kwam ineers het idee in me op: ‘werken met mensen’. Huh?!? Ik? Ik die mensenschuw was en sociaal super-onhandig en introvert en teruggetrokken en bang en en en … Ik snapte er niks van, want werken met mensen was juist hetgene waar ik het meest bang voor was; ik zat liever veilig achter mijn computerscherm. Maar wat zou ik dan met mensen willen doen? Ik liet de vraag sudderen en weer drie maanden later popte er ineens in me op: iets met psychologie. Oke, het zal. Ik ben naar de open dagen van een aantal hoge scholen en universiteiten gegaan en ik heb alle folders mee genomen op retraite (voor het eerst van mijn leven met een groep relatieve vreemden 2 weken mediteren in Duitsland; ook al zo’n grote stap voor bange ik). Ik heb de folders niet ingekeken, maar twee weken later wist ik welke opleiding ik zou gaan doen. En zo geschiedde.

Dit waren de eerste grote veranderingen in mijn leven en ook voor het eerst dat ik merkte dat ik ‘geleid’ werd.

In de loop der jaren is die Innerlijke Leiding steeds sterker geworden; ik zou je er nog vele voorbeelden van kunnen geven. Steeds meer komt mijn leven in dienst te staan van deze Innerlijke Leiding. Ik besef dat ik niet voor ‘ik’ leef, maar dat er iets is dat het ‘ik’ overstijgt en dat oneindig veel belangrijker en vervullend is.

Ik merk ook dat hoe meer ik mee ga in die Innerlijke Leiding hoe meer dingen op hun plek vallen en hoe meer ik begrijp wie en wat ik ben en wat ik hier kom doen. Het is een zich langzaam ontvouwend proces en ik zie wat een enorme groei ik als mens heb door gemaakt. En die groei is nog lang niet ten einde. Nog steeds verbaas ik mezelf keer op keer als ik weer nieuwe stukken van mezelf ontdek, waarvan ik niet eens het vermoeden had dat het in me zat, zoals destijds het werken met mensen, waar ik ook nog eens heel goed in blijk te zijn.

Het is bepaald geen makkelijke weg geweest en ik denk ook niet dat deze weg (de Weg van het Zwaard) voor iedereen is weggelegd. Wat ik er wel van geleerd heb is dat er niets is waar je niet doorheen kunt gaan.

Wat ik kan, kan jij ook. Ook jij kunt je stapsgewijs bevrijden van alles wat je blokkeert. Ook jij kun leven vanuit een Innerlijke Leiding. Het is je geboorterecht en je levensdoel in één. Als je eenmaal op weg bent, is er ook niet echt meer een weg terug; je Ziel heeft geroken aan de bevrijding van het juk en het wil steeds meer.

Wat ik kan, kan jij ook. Het is mijn overtuiging dat in ons allemaal een oneindig Potentieel sluimert, dat er alleen maar op wacht tot wij er klaar voor zijn om het te ontsluiten. Ik denk ook dat het ons levensdoel is om dat te doen, ieder op z’n eigen gebied. Het ontsluiten van dit Potentieel en het toepasbaar maken in het aardse leven is jouw werkelijke doel hier op aarde. Jij bent het Goddelijke in incarnatie: Jaya Ram.

De 3 sleutels

Sinds mijn veranderingsproces op mijn 33e begon is er veel veranderd in mijn leven. De mensen die mij nog van voor die tijd kennen, zullen je vertellen dat ik toen een heel ander persoon was, ook al blijven bepaalde trekken. Ik ben behoorlijk door de malle molen gegaan. Spiritualiteit is voor mij meer dan alleen mediteren; spiritualiteit is voor mij vooral ook schaduwwerk, i.e. mijn schaduwkant onder ogen komen, mijn verleden verwerken, mijn angsten doorleven en loslaten, mijn ego-spelletjes doorzien en loslaten. Met meditatie kun je het Licht in jezelf versterken, met schaduwwerk pel je stuk voor stuk de laagjes van jezelf af die maken dat je licht verzwakt wordt. De combinatie van beiden is waar het om gaat.

Doordat ik veel zelf doorleefd heb, heb ik ook geleerd wat wel en niet werkt; ik ben het leven gaan doorzien. Niet dat ik alles al ontdekt heb, maar ik ben op de goede weg. Het zit ook in mijn horoscoop om dingen zelf te ontdekken en om een eigen visie neer te zetten die afwijkt van dat wat al bestaat. De basis van deze visie leg ik je uit in deze video-reeks. Ik heb het samen gevat in 3 sleutels om van overleven vanuit het ego naar Voluit Leven vanuit je Zelf te komen. Ben je nieuwsgierig? Schrijf je hieronder dan in voor deze video-reeks. Het is volledig gratis.

Heb je het idee dat er meer in het leven zou moeten zijn, dan hoe het nu is en/of loop je tegen één van de volgende dingen aan:

9

Je hebt je leven op de rit, maar je zit toch met een onbevredigd gevoel

9

Je hebt last van somberheid, onvrede, een onvervuld gevoel, een kort lontje of je voelt je teleurgesteld

9

Je hebt het gevoel niet goed genoeg te zijn of jezelf te moeten bewijzen

9

Je bent continue aan het 'vechten', in jezelf en/of met de buitenwereld

9

Je gelooft niet in je eigen kunnen, je vindt jezelf niet de moeite waard, je durft jezelf niet op nummer één te zetten

9

Je vast te blijft hangen in een relatie, vriendschap, familiekwestie of werksituatie die eigenlijk niet meer past

9

Je je voor van alles verantwoordelijk voelt en je lijdt daar onder

9

Je bent bang om mensen te kwetsen

9

Je mist enthousiasme, je wordt niet van veel dingen echt blij, je leven zit in een sleur

Het goede nieuws is dat je je van al deze issues kunt bevrijden.

Al deze pijnpunten komen voort uit onjuiste overtuigingen over wie je werkelijk bent en door emotionele blokkades en beperkende overtuigingen. Dat kunnen we niet allemaal in één keer oplossen, maar aan het eind van deze video-reeks:

7

is er een opening gekomen om uit de spagaat te kunnen komen

7

begin je anders naar jezelf te kijken

7

begin je te beseffen hoe waardevol je werkelijk bent

7

begrijp je hoe je jezelf bent gaan inperken en hoe je dat kunt doorbreken

7

ga je beseffen dat alles in jou aanwezig is wat je nodig hebt

7

kun je gaan stoppen met dingen buiten jezelf zoeken en ga je het zoeken waar het wel te vinden is: in jezelf

Van overleven naar Voluit Leven

9

Ik leer je de 3 sleutels om van overleven naar Voluit Leven te kunnen gaan

9

Ik laat je zien hoe je jezelf bent kwijt geraakt

9

Ik geef je voorbeelden uit mijn eigen leven en ik deel mijn kennis van de afgelopen 20 jaar met jou

9

Ik leg je uit wat jij in essentie bent en ook wat je niet bent

9

Ik laat je zien hoe je uit de vicieuze cirkel kunt stappen

9

Wat ik kan kan jij ook!

Wil jij weten hoe je vanuit overleven vanaf ego-niveau naar Voluit Leven vanaf Zielsniveau kunt gaan?

Laat mij mijn kennis met jou delen en meld je aan voor de video-reeks!

Ja, ik wil Voluit Leven

Pin It on Pinterest

Share This