Deel 25 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Dit laat geestelijke visie uiteindelijk opnieuw ontwaken en tegelijk de investering in de fysieke blik afnemen.

Het afwisselend investeren in de twee waarnemingsniveaus wordt doorgaans als een conflict ervaren, een dat zeer acuut kan worden.

Maar de uitkomst is zo zeker als God.

 (Een cursus in wonderen – T2.III.3:8-10)

Bekijk op bol.com

Als je door middel van Licht– en/of schaduwwerk vanuit het ego-bewustzijn opschuift naar het Eenheidsbewustzijn ervaar je een tijd lang twee realiteiten. Zoals ik het zelf ervaar kan dit inderdaad een behoorlijke innerlijke strijd geven, die vele jaren (of zelfs levens) kan duren. Ik noem het ‘het trekken van de Ziel’, waardoor ik toch steeds maar weer door ga en mijn stukken onder ogen kom. Het is bepaalde geen gemakkelijke weg, maar het is de weg die ik (blijkbaar) gekozen heb.

Ik merk echter dat er geen weg terug meer is. Ik zal hoe dan ook door blijven gaan op de ingeslagen weg, ook al kan de vorm door de tijd heen variëren. De Goddelijke Visie ontvouwt zich steeds meer en de innerlijke discrepantie neemt langzaam maar zeker af. Er ontstaat steeds meer een innerlijke zekerheid en een daaruit volgende stevigheid. Het is alsof ik opnieuw word opgebouwd. En nog steeds zijn er oude muurtjes die mogen worden afgebroken, omdat ze het Licht van mijn Wezen blokkeren. Het beeld van de feniks die op rijst uit de as is nog niet zo gek gevonden: het nieuwe kan pas komen als het oude eerst wordt afgebroken. In de tussenperiode tussen oud en nieuw kan een periode van leegte zitten; het oude is weg, maar het nieuwe is er nog niet.

Het kan een hels karwei zijn om met de twee realiteiten van afgescheidenheid en Eenheid (eigenlijk is die laatste van de twee de enige realiteit, maar dat ondervind je pas gaandeweg) en hun onderlinge tegenstrijdigheid te dealen. Als je volhoudt is er echter maar één uitweg en dat is de Eenheid; het is onafwendbaar.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This