Deel 15 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Duisternis is het ontbreken van licht zoals zonde het ontbreken van liefde is.

Van zichzelf heeft ze geen unieke eigenschappen.

Ze is een voorbeeld van het geloof in ‘schaarste’, waaruit alleen vergissingen kunnen voortkomen.

De waarheid is altijd overvloedig.

Wie ziet en erkent dat hij alles heeft, heeft geen enkele behoefte.

De bedoeling van de Verzoening is jou alles terug te geven, of liever jou daar weer van bewust te maken.

Jou is, net als iedereen, alles gegeven toen je geschapen werd.

(Een cursus in wonderen – T1.IV.3:1-7)

Bekijk op bol.com

In de Eenheid is ALLES aanwezig in totale Overvloed. Het hele concept van tekort bestaat niet in de Eenheid. Als je ALLES hebt blijft er niets meer te wensen over. Als je vanuit de Eenheid leeft heb je geen enkele behoefte meer om iets van een ander te nemen, je hebt geen enkele behoefte meer een ander iets op te dringen, er is geen enkele jaloezie omdat de ander iets zou hebben wat jij niet hebt, je hebt op geen enkele wijze iets van iemand anders nodig, je bent volledig gelukkig in jeZelf.

Na de Val uit het Paradijs, wat een metafoor is voor het verliezen van het ‘geloof’ in Eenheid, zijn we gaan leven vanuit het idee van tekort of schaarste. We hadden (dachten wij) immers geen toegang meer tot de Allesomvattende Eenheid, we waren uit het Paradijs (de Eenheid) verbannen, we waren buitengesloten (lees: we hadden onszelf buitengesloten). En als er tekort is moet je vechten om de schaarse middelen die er zijn. Het ego, het afgescheiden ik, is een overlevingsmechanisme; het is continue op zoek naar ‘meer’, omdat er altijd de angst voor tekort is. Het ego is dan ook per definitie agressief en bevecht zijn ‘concurrenten’ op leven en dood.

Alle problemen op aarde zijn toe te schrijven aan het idee van tekort; het idee van tekort van waaruit de overlevingsstrijd zijn aanvang heeft genomen. Kijk om je heen en zie hoe deze overlevingsstrijd continue bezig is, 24 uur per dag. Het zal nooit een einde nemen, totdat we de illusie ervan doorzien. Deze overlevingsdrang wordt ook nog eens geromantiseerd, bijvoorbeeld in films, boeken en televisieseries.

Maar de afgescheidenheid heeft nooit plaats gevonden, tekort bestaat niet; het is slechts een overtuiging dat dat wel zo zou zijn. Eenheid is Wat-JIJ-BENT, Overvloed is Wat-JIJ-BENT. Hoe meer je dit ervaart, hoe minder behoefte je hebt om mee te doen aan ego-spelletjes.

Schaarste is niets anders dan het ontbreken van Overvloed, net zoals duisternis niets anders is dan het ontbreken van Licht; het heeft geen waarde van zichzelf, het is niet ‘iets’.

Spiritualiteit is niets anders dan het doorzien van de illusie van afgescheidenheid, die in het Sanskriet ‘Maya’ genoemd wordt. Je hoeft alleen deze illusie maar te doorzien. Het principe is heel eenvoudig, de praktijk is een stuk weerbarstiger.

De Verzoening is de Eénwording met dat wat je altijd al geweest bent en wat je niet ‘niet kunt zijn’. De Verzoening is het opgeven van het verzet tegen de Eénwording, overgave, het opgeven van het geloof in jezelf als afgescheiden ik. Het lijkt en voelt alsof je iets opgeeft, maar dat is niet waar: je wint er alleen iets mee terug en dat is je Ware Aard. Slechts vanuit het ego, dat is gaan geloven dat het iets is, voelt het als een offer.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This