Tarieven en vergoedingen

Voor individuele- en relatietherapie zijn er twee opties:

 1. coachingsessies (3/4 – 1 uur) en
 2. therapiesessies (1,5 – 2 uur).

Coachingsessies

Coachingsessies zijn met name geschikt voor praktische ondersteuning, klankbordfunctie, voortgangsgesprekken en ‘periodiek onderhoud’.

Bij coaching doe je dus veel zelf en zijn er geen zware trauma’s; het is een beetje als een stok achter de deur of bijsturen.

Burn-out: ook bij burn-out kan coaching op z’n plaats zijn en dan met name als je zo laag in je energie zit dat je de (langere) therapiesessies niet aan kunt. Als het enigszins kan zijn de (langere) therapiesessies aan te raden.

EMDR: omdat voor EMDR niet zoveel tijd nodig is, zou je hiervoor ook de coachingsessies kunnen gebruiken. Met name, als het om een enkelvoudig trauma gaat, i.e. een duidelijke afgebakende situatie waar sterke emoties aan verbonden zijn en die verder niet karakterologisch door werken.

Therapiesessies

In verreweg de meeste gevallen zijn de therapiessies van 1/5 – 2 uur aan te raden. Het is mijn ervaring dat die tijd ook nodig is om de meer kwetsbare stukken waar heling op nodig is naar boven te laten komen.

Pakketten

Ik heb een voorkeur voor het werken met pakketten van 5 sessies. Naast dat dit voor mij een stuk vastigheid geeft, heb ik gemerkt dat het ook een therapeutisch effect heeft:

 • ik heb gemerkt dat mensen die losse sessies boeken ook heel makkelijk weer afhaken; het is alsof ze er niet echt voor kiezen om waar ze voor komen ook daadwerkelijk aan te pakken, alsof ze er nog niet klaar voor zijn.
 • mensen die wel voor het pakket van 5 sessies kiezen hebben voor de keuze gestaan om een bepaald bedrag uit te geven; het is mijn ervaring dat als ze er dan voor kiezen om het pakket af te nemen, ze er ook echt voor kiezen om hun problemen aan te gaan; zij zijn er dus daadwerkelijk klaar voor
 • een ander punt is dat therapie een proces is en geen incident: daadwerkelijke structurele verandering treedt meestal pas op als je er een tijd gestructureerd mee bezig bent.

Tarieven

Intake (1,5 – 2 uur)

De intake is hetzelfde voor coaching en therapie.

Coachingsessies (3/4 – 1 uur)

Therapiesessies (1,5 – 2 uur)

*Relatietherapie bestaat vaak uit een combinatie van individuele sessies en gezamenlijke sessies; voor de individuele sessies is in principe geen BTW verschuldigd.

Toevoegingen

 • Voor een Journey is gemiddeld 1 – 3 uur nodig; ongeachte de lengte geldt het tarief van de therapiesessies
 • Voor mensen met inkomens op of onder het sociaal minimum kunnen de tarieven aangepast worden of kunnen andere betalingsregelingen worden getroffen; dit in overleg.
 • Telefonische consulten: € 1,25 per minuut.
 • Voor bedrijven gelden andere prijzen; te bespreken.

Tarieven geldig tot 1 juli 2022.

Vergoeding door zorgverzekeraars

In Nederland hebben we twee soorten zorgverzekering:

 1. de basisverzekering en
 2. de aanvullende zorgverzekering.

De GGZ en aanverwante instellingen vallen onder de basisverzekering. De diensten van SoulNature vallen onder de aanvullende verzekering.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten van SoulNature vanuit de aanvullende zorgverzekering; de consulten vallen onder ‘alternatieve geneeswijzen’. Hoeveel er vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en per pakket. Op de website van mijn beroepsvereniging LVPW is een overzicht te vinden van alle zorgverzekeraars en de bijbehorende pakketten en vergoedingen (klik op de link). Hoe dan ook, een deel van het consult heb je zelf te bepalen.

Veel werkgevers zijn bereid om een bijdrage te leveren aan de therapie, met name als de problematiek (ook) op het werk speelt.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?

Toestemming opslag gegevens

14 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This