Deel 10 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Ik heb niets wat niet van God afkomstig is.

Het huidige verschil tussen ons is dat ik niets ánders heb.

Daardoor verkeer ik in een toestand die in jou alleen potentieel aanwezig is.

(Een cursus in wonderen – T1.II.3:11-13)

Bekijk op bol.com

Het ego is een deel van de Mind dat is gaan geloven in afgescheidenheid. Op het moment dat je de illusie van afgescheidenheid doorziet ben je weer ‘of One Mind’, ben je Eén met de Mind van God. Het ego houdt op te bestaan, er is geen afgescheidenheid meer, er is alleen Eenheid, je bent weer Eén met God.

Wat Jezus hier beschrijft is egoloosheid. Wij mensen in onze huidige staat van ontwikkeling zijn duale wezens: we hebben een Ziel (of Hogere Zelf of Monad of Atman of hoe je het ook wilt noemen) en we hebben een ‘ik’, een persoonlijkheid, een ego. Jezus heeft de illusie van het ego doorzien en is weer Eén geworden met God. Als het ego ophoudt te bestaan is er alleen die Eenheid nog maar. Jezus kan niet niet-één zijn en daarin ligt het verschil tussen hem en ons. Wij zijn op dit moment nog duaal; wij, i.e. ons ego, denken nog dat we een ‘ik’ zijn en dat de Eenheid iets is wat we nog moeten bereiken, hetgeen niet waar is aangezien de afgescheidenheid nooit heeft plaats gevonden en ook niet KAN plaats vinden.

Ik vind het zo’n prachtige zinsnede:

‘dat ik niets ánders heb’.

Het bezit voor mij een schoonheid die ik niet onder woorden kan brengen. Ik voel daarin een totale overgave die me roert. En omdat ik het voel is het in mij, het is al daar. Ook ik kan die Eenheid, die Overgave, Zijn. Nu alleen nog mijn ego-weerstand daartegen overwinnen, mijn geboorterecht terug nemen, mijn Ware Plek innemen.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This