Over mij

Peter Thijssens

Ik ben ingenieur, psychosociaal therapeut en astroloog. Na een carrière in het bedrijfsleven (elektrotechniek en informatica) ben ik rond mijn 35e over gestapt naar de hulpverlening. Rond die tijd kwam ik ‘bij toeval’ in contact met spiritualiteit en dat heeft mijn leven in korte tijd 180 graden doen omdraaien. Vervolgens ben ik me gaan omscholen tot psychosociaal therapeut. Sindsdien heb ik verschillende banen gehad binnen de hulpverlening, zoals bij Bureau Slachtofferhulp, in de jeugdhulpverlening, als jobcoach, persoonlijk begeleider en re-integratiecoach. Sinds 2008 heb ik mijn eigen bedrijf SoulNature, waarbinnen ik spiritualiteit (Soul) en psychologie (Nature) combineer.

Als kind was ik een heel bang en sociaal onhandig jongetje. Daar waren meerdere oorzaken voor, zoals ziekenhuisopnamen en familiepatronen die ik overgenomen had. Maar waar ik me de laatste jaren steeds mee bewust van geworden ben, is hoe gevoelig ik als kind eigenlijk al was en hoe ik alle spanningen om me heen haarfijn heb opgepikt en ben gaan dragen. Als overlevingsstrategie ben ik mezelf gaan afsluiten, waar ik later veel last van kreeg.
Ik ben door heel veel heen moeten gaan: vele jaren van paniekaanvallen, pleinvrees, sociale angst, depressiviteit en chronische vermoeidheid. Ik wil niet zeggen dat ik alles overwonnen heb, maar wel veel. Mijn zelfvertrouwen is sterk gegroeid en ik ben veel opener geworden. Ik was bang voor mensen en nu is het mijn werk, ik hing enorm aan (schijn)veiligheid maar heb toch mijn goedbetaalde baan opgegeven en ben het onzekere leven van het ondernemerschap binnen gestapt, ik was bang om te vereenzamen maar ben toch uit een huwelijk gestapt dat niet meer paste, ik dacht een super-introvert te zijn en nu MOET ik mezelf laten zien om succesvol te kunnen zijn, ik heb me 50 jaar klein gehouden en ik ben nu bezig om mijn grootsheid steeds meer te leven. Keer op keer bleek dat wie en wat ik dacht te zijn niet klopte, dat er zo veel meer in mij zat dan ik ooit had durven hopen. Ik ben er van overtuigd geraakt dat er ongelooflijk veel meer in ons allemaal zit dan we ooit hadden kunnen dromen. Het zijn slechts onze onjuiste en beperkende overtuigingen en onverwerkte negatieve ervaringen die ons tegen houden; we zijn gaan geloven dat we iets moesten zijn wat we niet zijn en we zijn vergeten hoe prachtig en groots we werkelijk zijn.

” Mijn leven is geweest zoals het geweest is om op het punt te kunnen komen waar ik nu sta. “

Ik ben door de malle molen heen moeten gaan om te ontdekken dat het mijn levensdoel is om andere mensen te helpen zichzelf te bevrijden en hun echte levensdoel te gaan leven. Veel mensen hebben pittige levens, omdat iets hen voortdrijft om de waarheid onder ogen te komen en zichzelf te bevrijden van onjuiste en beperkende overtuigingen over wie en wat ze zijn, ook al zullen ze zich vaak niet bewust hiervan zijn en vooral met de klachten kampen. Ik zie het iedere dag weer in mijn praktijk, in workshops en in trainingen, dat als mensen door de illusies heen kunnen prikken en door hun emoties heen durven gaan, dat ze opbloeien en open gaan en dat ze als het herboren personen op staan. Dit is wat mij blij maakt en dit is waarom ik dit werk doe en me er in ben gaan specialiseren. Ik gun het ook jou dat je jezelf mag bevrijden van alle beperking en dat de echte jij naar buiten mag komen en dat jij mag Stralen.

Belangrijkste opleidingen en werkervaring

Officiële titels

 • Registertherapeut LVPW
 • Accredited Journey Practitioner
 • PSYCH-K facilitator

Opleidingen

 • HTS – elektrotechniek, richting informatietechnologie; 1982 – 1986
 • Psycho-Sociaal Werk – Academie Integrale Menswetenschappen S.P.S.O.; 1999 – 2003
 • Bodywork with spirit – Shakti Instituut; 2006 – 2007
 • Ademtherapie voor hulpverleners – Shakti Instituuts 207 – 2008
 • EMDR I & II – Masters at work; 2009
 • Opstellingenwerk – TCT Opstellingen (tegenwoordig WEL Opstellingen); 2011 – 2012
 • Astrologie – Stichting Achernar; 2006 – 2010
 • Astrologie – Academie voor Astrologie; 2010 – nu
 • PsBK – BivT; 2015
 • Ondernemen als zorgprofessional – Create Academy; 2015 – 2016
 • Journey Practitioner Program – The Journey; 2017 – 2018
 • Psych-K basisworkshop

Werkervaring

 • Software engineer – APT/AT&T/Lucent Technologies; 1990 – 2000
 • Bureau Slachtofferhulp; 1999 – 2000
 • Pedagogisch medewerker II/groepsleider; Amstelstad Jeugdhulpverlening; 2000 -2001
 • Jobcoack/sr. persoonlijk begeleider – Stichting Collusie; 2002 – 2006
 • AstroTv; 2007 – 2012
 • Re-integratiecoach – Arbo coaching; 2009 – 2012
 • SoulNature – psychosociale therapie en Zelfontplooiing; 2008 – nu
 • International Online Program Manager – Conscious Company; 2020 – nu

 

Volg mij op Facebook!

Geef meer mensen de kans om zichzelf te bevrijden

Like nu mijn Facebookpagina.

Voordat ik met Peter in contact kwam had ik veel boosheid van binnen en vond ik het moeilijk om van situaties te genieten. Ik wilde graag veranderen maar had het gevoel dat ik vast zat. Na wat ge-google kwam ik toen bij SoulNature terecht en in contact met Peter Thijssens. Peter heeft mij geholpen om weer echt van het leven te gaan genieten en om mijn potentieel als mens te ervaren. Ik ben Peter erg dankbaar voor zijn kundigheid en oprechte aandacht waarmee hij me heeft begeleid. Peter heeft me via opstellingen en visualisaties laten ervaren op hoeveel verschillende wijzen heel het leven als het ware achter mij staat. Ik kreeg nieuwe inzichten over pijnlijke situaties uit mijn verleden en zag de lichtpuntjes die er ook in verscholen lagen. Na een sessie voelde ik me vaak alsof ik een oude huid had afgeworpen. Zo heb ik pijn uit verleden een plek kunnen gegeven en van hun verlammende angel ontdaan. Bij de ademhalingstherapie werd ik geconfronteerd met de kracht van mijn wezen maar ook met de verkrampte toestand waarin die verkeerde. Dat besef heeft me geholpen met meer vertrouwen in het leven te staan en een lossere houding aan te nemen. Ik heb Peter leren kennen als een warme persoonlijkheid met een open mind, spiritueel en altijd bereid zijn kennis te delen. Zonder meer een aanrader voor eenieder die graag aan zichzelf wil werken!
P.H.

Almere

Peter is een man die bezig is zijn spirituele kijk op het leven te leven. Wat ik zo mooi vind, is dat Peter sommige stappen erg spannend vind, maar hij er wel voor gaat. Ondanks dat hij van tevoren niet weet waar die stappen gaan eindigen. Hij laat zich niet meer klein houden, maar ziet in dat hij er mag zijn en dat hij mag groeien. Het heeft jaren gekost om hier te komen, maar hij gaat er nu volledig voor. Hij is een man die zich door wil ontwikkelen om zijn eigen waarheid in het leven vinden. Op die manier zie ik zijn praktijk de laatste jaren ook grote stappen maken. Hij weet heel sterk waar hij naar toe wil werken.
Peter is een rustige man die oprecht vertelt hoe hij de zaken ziet of voelt. Hij is eerlijk, meelevend, intuïtief en staat altijd voor je klaar. Ik heb Peter leren kennen als mijn psycholoog, maar inmiddels durf ik wel te zeggen dat er een goede vriendschap is ontstaan door de jaren heen. In moeilijke tijden stond hij klaar voor mij en dat doet hij nog steeds.
Ik kan hem van harte aanbevelen voor als je een bepaalde hulpvraag hebt.
Remco van den Berg

Almere

” Het is mijn missie om mensen die zichzelf willen bevrijden van hun beperkende overtuigingen en emotionele blokkades de handvatten te bieden om dat ook daadwerkelijk te doen, zodat zij vanuit hun herwonnen vrijheid een lichtend voorbeeld voor anderen mogen zijn. “

SoulNature specialiseert zich in de integratie van spiritualiteit (Soul) en psychologie (Nature), in het samen gaan van Ziel en persoonlijkheid. SoulNature biedt je de handvatten om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je diepste verlangen is (Soul) en om dit om te zetten naar het daadwerkelijk leven daarvan in de wereld (Nature).

Herken je jezelf in mijn verhaal en wil ook jij jezelf bevrijden?

Als jij je blokkades wilt doorbreken, laten we dan kijken of ik jou daar bij kan helpen

Toestemming opslag gegevens

5 + 1 =

Pin It on Pinterest

Share This