Deel 26 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Niet de kruising bracht de Verzoening tot stand, de opstanding deed dat.

 (Een cursus in wonderen – T3.I.1:2)

Bekijk op bol.com

Centrale thema binnen het christendom is de kruisiging van Jezus. Daar is het hele geloof aan opgehangen: God die zijn Zoon offert voor de zonden van de mensheid. Als je kijkt naar een film als ‘The passion’, dan zie je een verheerlijking van het lijden van Jezus. En dat is precies waar de plank volledig wordt mis geslagen. Het lijden is juist niet waar het om gaat.

In de Eenheid is geen tekort, er is niets waarvoor je zou moeten lijden. Alleen in de afgescheidenheid waar het ‘tekort’ heerst bestaat het concept van lijden. Jezus was een Verlichte Meester; hij leefde en leeft vanuit het Christusbewustzijn, vanuit het Eenheidsbewustzijn (ik weet niet of deze twee dingen hetzelfde zijn, maar ze zijn wel aan elkaar verwant). Jezus was Zelf-gerealiseerd, hij kende zijn Ware Aard, hij wist dat hij onkwetsbaar was. Jezus had er geen enkele behoefte aan om zijn lijden te verheerlijken, want dat is precies het tegenovergestelde van zijn boodschap.

De werkelijke boodschap is de opstanding, de verrijzenis. Hoe je behandelt wordt, wat je ook mee maakt, de Ziel rijst op als een feniks uit de as, stralend, glorieus. Het Ware Zelf is onkwetsbaar, de Ware JIJ kan niet geraakt worden. Vanuit de Eenheid, vanuit de onkwetsbaarheid, kun je iedereen zonder moeite vergeven. Het is deze Innerlijke ervaring van Zijn die maakt dat je het leven als een toneelspel kunt doorzien. Het is dit stralende Zijn dat Jezus ons wilde laten zien en niet het lijden.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This