Deel 30 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

De vragende denkgeest ziet zichzelf in de tijd, en zoekt daarom naar toekomstige antwoorden.

De gesloten denkgeest gelooft dat de toekomst en het heden hetzelfde zullen zijn.

Dit brengt een ogenschijnlijk stabiele toestand teweeg, die gewoonlijk een poging is de onderliggende angst dat de toekomst erger zal zijn dan het heden, tegen te gaan.

Deze angst onderdrukt de neiging om überhaupt nog vragen te stellen.

 (Een cursus in wonderen – T3.III.3:1-4)

Bekijk op bol.com

Onwetendheid is misschien wel het favoriete wapen van het ego; onwetendheid in de zin van niet WILLEN weten. Je kop in het zand stoppen is een zeer effectief afweermechanisme. Als je zorgt dat je ‘niet weet’ kun je PRETENDEREN dat je onschuldig bent. Maar het is geen echte onschuld, want zorgen dat je ‘niet weet’ is een actieve keuze.

 2000 Jaar geleden zei Pontius Pilatus: ‘Jezus en de Sanhedrin hebben een probleem en ik heb er niks mee te maken’. En hij waste zijn handen in onschuld. De waarheid is dat de Sanhedrin alleen maar zijn gang kon gaan en Jezus kon veroordelen en kruisingen OMDAT Pontius Pilatus zijn ogen sloot.

70 Jaar geleden riep het Duitse volk in koor: ‘wir haben es nicht gewusst’. Maar wat ze eigenlijk hadden moeten zeggen is: ‘wir WOLTEN es nicht wissen’. De waarheid is dat Hitler en zijn trawanten alleen maar hun gang konden gaan OMDAT het Duitse volk de ogen sloot. Niemand die na de discriminatie, Jodensterren, Kristallnacht en deportaties niet wist dat hier iets gebeurde wat niet klopt, ook al wisten ze misschien niet wat er in de concentratiekampen gebeurde.

Dit soort dingen kunnen alleen gebeuren doordat mensen zichzelf afsluiten voor wat ze niet WILLEN zien.

 Je ogen sluiten is een zeer beproefd middel om jezelf onschuldig te pleiten, maar het is geen echte onschuld; het is een verdraaiing van de werkelijkheid. De onderliggende angst die dit gedrag veroorzaakt is bijzonder krachtig. Het vereist moed om die angst, die niet echt is maar wel heel erg echt kan lijken, onder ogen te komen en te ontmaskeren. Die moed is niet in iedereen even sterk aanwezig; het zou me niet verbazen als bepaalde mensen dit leven er voor uit kiezen om die moed te tonen en dat anderen daar niet voor gekozen hebben, er misschien nog niet klaar voor zijn; zeker weten doe ik dat echter niet. Het valt me alleen op dat bepaalde mensen, een minderheid, die moed toont en velen die die moed niet tonen; vandaar het idee dat hier misschien een bepaalde zielenergie aan ten grondslag ligt.

 Door je kop in het stand te steken kun je een bepaalde tijd relatief rustig lijken te leven, maar ondertussen bouwt wel de energie in het onderbewuste op die er daarna veel krachtiger uit zal komen dan dat je de dingen onder ogen gekomen zou zijn. Dit is hoe het werkt. Het leven streeft naar heelheid en als we zelf de deur niet open doen dan wordt hij ingetrapt. Het ego is gebaseerd op angst en het ego probeert die angst weg te drukken, maar vroeg of laat zul je het aan moeten gaan; er is m.i. geen andere weg. Er is echter hoop: aan de andere kant van angst ligt de Liefde.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This