Deel 27 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Ik ben terecht aangeduid als ‘het lam Gods dat de zonden der wereld weg neemt’, maar zij die het lam met bloed bevlekt weergeven, begrijpen de betekenis van het symbool niet.

Wanneer het goed wordt begrepen is het een zeer eenvoudig symbool dat mijn onschuld uitdrukt..

De leeuw en het lam die tezamen neerliggen symboliseren dat kracht en onschuld niet met elkaar in strijd zijn, maar van nature in vrede leven.

 (Een cursus in wonderen – T3.I.5:1-3)

Bekijk op bol.com

Het ego, afgescheiden ik, is een overlevingsmechanisme. Als je moet overleven is er dus iets vijandigs waartegen je je blijkbaar moet verdedigen, een vijandige omgeving waarin je je staande moet houden. Het ego is dan ook per definitie agressief. Aangezien het ego gebaseerd is op schuld, schaamte en angst voelt het zich per definitie schuldig; het ego is niet in staat tot ware onschuld, wel tot gespeelde onschuld. Door jezelf onwetend te houden kun je pretenderen onschuldig te zijn. Maar het is geen echte onschuld, het is gespeelde onschuld die het schuldgevoel moet verbloemen. Ware onschuld kun je alleen ervaren in de (spaarzame) momenten dat je contact maakt met je Bron, met de Eenheid, met je Ware Zelf. Dat zijn ook de momenten dat mensen ineens spontaan iets voor een ander doen wat ze normaal niet zouden doen of een moed betonen die ze normaal niet betonen.

De Ziel, het Hogere Zelf, of hoe je het ook wilt noemen, verkeert in een staat van Heelheid, van Eenheid. In die staat van Zijn is er geen enkele behoefte om aan te vallen of te verdedigen; er is geen vijandige buitenwereld. In deze staat van Zijn BEN je Onschuldig, omdat alleen het ego het begrip schuld kent. Tevens is hier een onvoorstelbare hoeveelheid Kracht aanwezig, ongelimiteerd. Alleen zul je deze Kracht niet aanwenden ter verkrijging van wat je denkt tekort te komen, want er is geen tekort. Er is geen enkele drijfveer om de Kracht anders dan positief aan te wenden. Kracht en Onschuld zijn Goddelijke kwaliteiten. Vanuit Onschuld gebruik je de Kracht om niets dan het beste te creëren dat ten goede komt van allen.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This