SoulNature - psycholoog Almere

 

PSYCH-K ®

SoulNature - psycholoog Almere

PSYCH-K ® is ontwikkeld door Rob Williams en alhoewel de methode relatief nieuw is, is de bron oeroud.

Herprogrammeer je onderbewuste overtuigingen

Het ontstaan van patronen

Je komt relatief onbeschreven ter wereld en vanaf je geboorte, of misschien al daarvoor, begin je te leren hoe je hier op aarde geacht wordt te functioneren. Door wat je mee maakt in je jeugd wordt je persoonlijkheid gevormd.

Kinderen leven nog (deels) in een Eenheidsbeleving en betrekken alles wat er gebeurt op zichzelf; het onderscheidingsvermogen om vast te kunnen stellen wat bij mij hoort en wat bij de ander is er nog niet of slechts gedeeltelijk. Door de manier waarop er met je wordt omgegaan en de boodschappen die je mee krijgt ga je van alles geloven over jezelf en over de wereld. Het meeste van wat je gaat geloven is niet waar en beperkt jou in je zijn.

SoulNature - psycholoog Almere

Het bewustzijn

Een bruikbaar model om het bewustzijn te beschrijven is de driedeling in:

  • het bewuste zijn
  • het onderbewuste en
  • het Hogere Bewustzijn.

Het bewustzijn is als een ijsberg:

  • het topje dat boven water uitsteekt is wat je je bewust bent, en dat is dus niet meer dan een paar %
  • het gedeelte dat onder water zit, de grote massa, is je onderbewuste, waarvan je alleen dat deel kunt zien dat zich net onder de oppervlakte bevindt en
  • het Hogere Bewustzijn is als de oneindige zee.

Al je herinneringen (en ook de collectieve herinneringen van de familie, het volk, de stam, de mensheid) liggen opgeslagen in het onderbewuste. Aangezien je onderbewuste een verwerkingscapaciteit heeft die een miljoen keer groter is dan je bewuste geest, is wat hier opgeslagen ligt dus ontzettend veel krachtiger dan wat je met je bewuste geest kunt bedenken; vandaar dat je veel tijd en energie moest besteden aan positief denken of affirmeren om dit daadwerkelijk tot manifestatie te laten komen.

Het doel van PSYCH-K ® is vrede

Veel effectiever is het om de belemmerende overtuigingen die zich in je onderbewuste bevinden te vervangen door positieve. Daarvoor is het nodig om toegang te krijgen tot dat onderbewuste en dat is waar PSYCH-K ® om de hoek komt kijken. Binnen PSYCH-K ® wordt gewerkt met wat de hele-brein staat genoemd word, een staat van evenwicht tussen de beide hersenhelften. Deze balans leidt vanzelf tot een vorm van vredigheid.

PSYCH-K ® wordt omschreven als een spiritueel proces met psychische en fysiek voordelen. In eerste instantie zul je misschien op zoek zijn naar die psychische en/of fysieke voordelen, dat is immers meestal de reden dat je in therapie gaat, maar als je de smaak te pakken krijgt zul je steeds meer o zoek gaan naar het spirituele deel.

Bij PSYCH-K ® wordt, in tegenstelling tot de meeste therapievormen, niet gekeken naar waar een belemmerende overtuiging vandaan komt, er wordt alleen gekeken naar welke overtuiging jij wil leven. Het is dus letterlijk een her-programmeren van je onderbewuste en je onderbewuste gaat vervolgens het nieuwe programma afspelen en waar maken. Vervolgens is het aan jou om dit in acties om te gaan zetten, wat een stuk eenvoudiger is als de saboterende overtuigingen er tussen uit zijn.

PSYCH-K ® kan zowel offline als online plaats vinden; het maakt geen verschil voor de effectiviteit.

Een leuk voorbeeld

Ik heb zelf al sinds de tijd dat ik zware paniekaanvallen had (eind 20-er jaren) vliegangst.  PSYCH-K ® helpt me om dat te overwinnen met dit als resultaat (zie filmpje).

City Skydive Utrecht (21-11-2021)

Klik hier om terug te keren naar de Modaliteiten-pagina.

Els van der Horst, 2022

N.a.v. online en offline PSYCH-K sessies, www.mindfulandwellnessatwork.com

Wat ik ervaren heb is dat PSYCH-K ® echt werkt. Ik heb een aantal keren een terug kerend probleem, stress of fysieke pijn laten behandelen door PSYCH-K ® bij Peter en voor 80% van die problemen heeft het gewerkt, zodanig dat het verdwenen is of anderszins hanteerbaar. Dit is een mooi resultaat daarom kan ik het iedereen  aanbevelen.

Laetitia Trimbos, 2021

Zit jij met terugkerende negatieve gedachten of saboteer jij jezelf?

Dan is het tijd om de saboterende overtuigingen te vervangen door gezonden doelovertuigingen!

Ja, ik ben klaar met zelf-sabotage

Toestemming opslag gegevens

4 + 5 =

Pin It on Pinterest

Share This