Masterclass: ‘Leven vanuit het Eenheidsbewustzijn’

Eenheid versus ego

Ik ben al vele jaren bezig met het Eenheidsbewustzijn. Dat begon eind jaren 90 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het opstellingenwerk. Het werd versterkt doordat ik onder invloed van het opstellingenwerk de groepsdynamiek ging zien van de spirituele groep waar ik destijds deel van uitmaakte. zeker toen ik uit die groep stapte omdat er dingen gebeurden waar ik mijn ogen niet voor kon sluiten en ik er enorm mee worstelde hoe zogenaamd spirituele mensen op het moment dat het er echt op aan kwam zonder pardon hun broeder de zwarte piet toe speelden begonnen mij de schellen steeds meer van de ogen te vallen en begon ik een steeds dieper inzicht te krijgen in de werking van het Eenheidsbewustzijn versus het ego. Grote invloed daarbij zijn ook de boeken De verdwijning van het universum van Gary R. Renard en Een cursus in wonderen geweest; daarin herkende ik mijn eigen ervaring met de schizma tussen Eenheid en ego. Ondertussen had ik ook een opleiding opstellingenwerk gedaan waardoor ik nog meer vanuit het geheel leerde kijken.

Afgescheidenheid: de oorzaak van alle problemen op aarde

Wat voor mij als een paal boven water staat is het gros van de problemen die wij op aarde hebben (en misschien wel ALLE problemen) voort komen uit het geloof dat de wereld verdeeld is in ik en niet-ik, oftewel ik en de ander. Het ego is niets anders dan de ontkenning van de Eenheid. In de Eenheid is er geen tekort, het hele concept schaarste is daar onbekend. Wat wij werkelijk zijn is niet een afgescheiden ik of ego, maar Alles. Onze ware aard is onbegrensd, eeuwig en overvloedig. Als je jezelf als zodanig ervaart wordt dat Verlichting genoemd. Als je ervaart dat alles in jou aanwezig is, dan heb je er geen behoefte meer aan om daar met anderen om te vechten, ongeacht of dat om emotionele goederen zoals eten, een dak boven je hoofd, inkomen of gezondheid gaat, of om emotionele behoeften zoals liefde, aandacht, warmte, erkenning, veiligheid of goedkeuring. Het ego is het ongeloof in de Eenheid oftewel het geloof in schaarste, tekort en vechten om te overleven. De essentie van het ego is angst en het ego-gedrag wordt gestuurd door deze angst en het daaruit volgende overlevingsgedrag. En dat is de bron van alle ellende hier op aarde.

De oplossing: terugkeren naar de Eenheid

Als alle problemen worden veroorzaakt door het geloof een afgescheiden ik te zijn, dan is de oplossing om alle problemen op te lossen logisch: weer vanuit de Eenheid gaan leven. Ik denk dat het haalbaar is om vanuit de Eenheid te leven ook al ervaar je jezelf nog (deels) als afgescheiden. Je kunt je leven al zo inrichten alsof je vanuit de Eenheid leeft en daarmee zet je ook stappen naar het daadwerkelijk manifesteren van het Eenheidsbewustzijn.

We zijn er klaar voor om het overleven vanuit afgescheidenheid los te laten en om weer vanuit de Eenheid te gaan leven.

Van vele markten thuis

Sinds ik begin 2000 uit de IT gestapt ben (en eigenlijk al een paar jaar daarvoor) heb ik behoorlijk wat scholing gedaan op psychologisch en spiritueel gebied, zoals de Academie Integrale Menswetenschappen SPSO, pschyodynamisch lichaamswerk bij het Shakti-instituut, opstellingenwerk en transformatiecoaching het TCT-opstellingen (tegenwoordig WEL-opstellingen), het Journey Practitioner Program en astrlogie aan de Academie voor Astrologie. Daarnaast heb ik ook bij diverse spirituele scholen gezeten, met name in de theosofische hoek. In mijn eigen praktijk heb ik meer dan 500 mensen mogen ondersteunen bij hen Zelf-bevrijding. Bij the Journey ben ik trainer geweest op meer dan 15 live seminars (variërend van 3-daagsen tot 8-daagsen) en in de loop der jaren heb ik al heel wat workshops en masterclasses gegeven waar tientallen mensen met plezier op terug kijken.

Voor wie is deze masterclass geschikt?

9

voor wie het gevoel heeft dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen de fysieke werkelijkheid

9

voor wie ziet dat de huidige manier van leven z'n langste tijd gehad heeft

9

voor wie zich wil bevrijden van het zijn/haar overlevingsgedrag

9

voor wie mee wil helpen om de mensheid de Gouden Eeuw binnen te leiden

9

voor wie het gevoel heeft dat het anders kan en anders moet

9

voor wie de voortdurende strijd om te overleven zat is

9

voor wie zoekt naar een andere invulling van zijn/haar leven

9

voor wie vanuit zijn/haar hart, ziel of essentie wil gaan leven

9

voor wie zijn/haar uniekheid wil en durft te leven

Leven vanuit het Eenheidsbewustzijn is mogelijk!

7

het is haalbaar om je niet meer door je overlevingsgedrag te laten leiden

7

het is mogelijk om te levenuit een Innerlijk Leiding

7

je kunt onthechten van alle ongezonde afhankelijkheden

7

het is mogeijk om jezelf om jezelf als Eén te ervaren en van daaruit te leven

7

het is mogelijk om je identificatie met je ego los te laten en je weer met je Zelf te identificeren

7

je kunt door moeilijke fasen heen gaan zonder daar in te verdrinken

7

het is mogelijk om pijn te hebben en niet langer te lijden

7

het is haalbaar om IN de wereld te zijn, maar niet langer VAN d wereld

Masterclass ‘leven vanuit de Eenheid’

Deze masterclass is ook voor mij experimenteel; ik ben al heel lang met het onderwerp bezig en nu is het tijd om mijn denkbeelden in de praktijk te gaan testen. De inhoud en opzet liggen dan ook niet vast. Wat wel vast ligt is dat ik jou mee wil nemen op een reis naar een nieuwe wereld, een wereld die in alles het exact tegenovergestelde is van de wereld die je kent. Ik leg je de basisprincipes uit van het leven vanuit ego-perspectief en leven vanuit de Eenheid. Zoals je van me gewend bent gaan we niet puur theoretisch bezig zijn, maar vooral ook ervaringsgericht, zodat je een vleugje mag gaan proeven van wat er mogelijk is als je gaat functioneren vanuit het Eenheidsbewustzijn. Samen zullen we kijken wat er nog meer nodig is aan praktische handvatten om het ook daadwerkelijk te kunnen gaan leven.

9

Uitleg van wat het Eenheidsbewustzijn is en wat het ego-bewustzijn

9

Ervaringsgericht werken: opstellingen

9

Ervaringsgericht werken: delen uit the Journey

9

Situaties uit ego-perspectief en vanuit Eenheidsperspectief leren bekijken

9

Ervaringsgericht werken: actieve imaginatie, visualisatie

9

Praktische toepasbare oefeningen voor thuis

Masterclass data:

Data: dinsdagavond 21 januari, 4 en 25 februari, 10 maart 2020, 19.30 – 22.00 uur

Locatie: SoulNature, Walvisplein 79, 1317 JZ Almere

Kosten: Masterclass: € 95,-

Kortingsmogelijkheden:

  • bij boeking en betaling voor 7 januari: € 75,- i.p.v. € 95,-
  • voor elke extra deelnemer die zich via jou aanmeld krijg jij € 10,- korting
  • vaste klanten korting: heb je eerder een masterclass bij mij gedaan: € 10,- korting

Aanmelding: via onderstaand inschrijfformulier, e-mail of telefonisch. De aanmelding is definitief als de betaling binnen is.

Annulering: tot 7 dagen voor aanvang 75% retour, daarna 0%.

Tijdens deze masterclass wordt gewerkt met een unieke mix van ‘state of the art’ technieken, die ieder hun effectiviteit bewezen hebben.

De belangrijkste hiervan zijn:

Opstellingen

Familie-opstellingen, keuze-opstellingen, spirituele opstellingen. Familie-opstellingen worden met name gebruikt bij de patroondoorbreking. De andere opstellingsvormen zijn meer verbonden met je innerlijke bronnen en thema-verkenning.

The Journey

The Journey vormt een hybride tussen spiritualiteit en psychologie en is momenteel een van de krachtigste vormen van heling. Het biedt zeer krachtige visualisaties en brengt je direct in contact met je Bron.

Innerlijk kind werk

De kern van elke vorm van heling is zelfliefde. Je innerlijke kind is daar een krachtige manifestatie van. Heling op het gekwetste kind, maar de weg vrij naar het oer-kind en daarmee naar de pure levensenergie en de Bron van Liefde.

Rebirthing

Intensieve ademtherapie. De adem is rechtstreeks verbonden met de levensenergie. Door de adem te intensiveren breng je letterlijk meer levensenergie in je systeem en alles wat die energie blokkeert gaat onherroepelijk naar de oppervlakte komen. De adem/energie zelf is de helende factor. Rebirthing kan ook gebruikt worden in combinatie met b.v. innerlijk kind werk.

Astrologie

Je geboortehoroscoop is de blauwdruk van wat je wil leven. Het is een afspiegeling van jouw potentie. Hoe beter je je geboortehoroscoop begrijpt hoe duidelijk je je levensdoel zult zien en ook hoe je daar invulling aan kunt geven.

Transactionele Analyse

TA is gebaseerd op het mensbeeld, zoals dat door Sigmund Freud ontwikkeld is. TA is met name erg nuttig om inzicht te krijgen in de interactiepatronen tussen mensen.

Meditatie

We zullen werken met verschillende meditatievormen, aangezien meditatie (naast the Journey) de aangewezen weg is om de verbinding met je Hogere Zelf te versterken.

Chanten

Chanten, oftewel het zingen van op muziek gezette mantra’s, is een specifieke vorm van meditatie, waarbij met name het hartchakra, het keelchakra en het emotielichaam geactiveerd worden. Chanten is een vorm van Bhakti Yoga, Eenwording door Devotie. Het gebruikt de gevoelskant als ingang om in contact te komen met je Hogere Zelf, het opent het hart en balanceert de emoties.

Een cursus in wonderen

Dit boek geeft de achterliggende visie rondom het mens zijn. Begrijpen wat je werkelijk bent en vooral ook wat je niet bent, maakt dat je je kunt gaan identificeren met wat je werkelijk bent en dat je de illusies over wat je dacht te zijn kunt los laten.

Daarnaast

Daarnaast zullen we aanvullend gebruik maken van elementen uit de bio-energetica, biodanza, cognitieve- en gedragstherapie en creatieve therapie.

Er is een liefdespoort in mezelf geopend die lang gesloten was.
Kevin van Vossen, Almere

(n.a.v. de 'Een cursus in 'van jezelf houden'' masterclass)

Ik mag mijn woede toelaten en authentiek transformeren. en Er was ruimte voor ieders proces, we vormden als groep een hele mooie energie waarbij iedereen een unieke en volwaardige bijdrage leverde. Het was echt een transformerende dag die alles overtroffen heeft wat ik voor ogen had, in positieve zin. en Bedankt voor de mooie dag en de prachtige begeleiding. Ik vind het super krachtig en inspirerend hoe je in jouw Zijnsstaat zo confronterend kan zijn voor de mensen die meedoen aan de masterclass. Heel verhelderend!
Myriam Sijelmass, Almere

(n.a.v. de 'Een cursus in 'van jezelf houden'' masterclass)

Een aanrader voor iedereen die de blauwdruk van zichzelf wilt terugvinden. Het was een magische dag die de band met mezelf heeft hersteld en mijn kijk op de wereld heeft veranderd.
Lindsay, Almere

(n.a.v. de 'Be All That You Are!' masterclass)

Wil van overleven naar LEVEN gaan?

Neem dan deel aan deze masterclass!

Toestemming opslag gegevens

3 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This