Deel 19 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Het wonder is een teken dat de denkgeest besloten heeft door mij geleid te worden in Christus’ dienst.

De overvloed van Christus is het natuurlijk gevolg van de keuze Hem te volgen.

Alle ondiepe wortels moeten worden uitgerukt, omdat ze niet diep genoeg gaan om jou te voeden en te dragen.

De illusie dat ondiepe wortels diepte en stevigheid gegeven kan worden, is een van de verdraaiingen waarop de omkering van de Gulden Regel berust.

Wanneer deze valse steunpunten worden opgegeven, wordt het evenwicht tijdelijk als onstabiel ervaren.

Niets is echter minder stabiel dan een op z’n kop staande oriëntatie.

En evenmin kan iets wat die op z’n kop houdt, bevorderlijk zijn voor een verhoogde stabiliteit.

(Een cursus in wonderen – T1.V.6:1-7)

Bekijk op bol.com

Het ego is gebaseerd op het idee van tekort of schaarste, wat maakt dat wij elkaar bevechten. In de Eenheid is het begrip tekort onbekend; alles in volle potentie aanwezig. De Christus-energie zou je kunnen vergelijken met de Eenheid; of ze helemaal hetzelfde zijn durf ik niet te zeggen.

Het ego is gebouwd op valse aannamen, waarvan de belangrijkste is dat afgescheidenheid zou bestaan. Vanuit de angst, schuldgevoel en schaamte die tijdens de Val uit het Paradijs zijn ontstaan, is het ego manieren gaan verzinnen om deze emoties niet continue te hoeven voelen; het ego is drogredenen gaan verzinnen om maar niet geconfronteerd te worden met deze oer-emoties. Het ego heeft laag over laag gelegd, zo de Waarheid versluierend. Door de tijd heen is dit ‘gammele bouwwerk’ steeds meer een eigen leven gaan leiden. De drogredenen zijn dermate ingenieus dat het een solide bouwwerk ‘lijkt’. Maar het fundament is rot en ondermijnt datgene wat er van buitenaf misschien prima uit ziet.

Vanaf het moment dat je contact begint te maken met de Eenheid, met de Christus-energie, begin je de barsten in de fundering te zien, je begint te zien dat het bouwwerk helemaal niet zo stevig is als het lijkt. Dat kan erg onzeker en angstig maken, alsof de grond onder je voeten weg zakt; je hele identiteit is immers op deze onwaarheden gebouwd en als je die identiteit los laat wie ben je dan, wat blijft er van jou over?

Naarmate je meer contact maakt met de Eenheid, ga je de zekerheid in jeZelf opbouwen. Je gaat doorzien dat waar je je leven op gebouwd had drijfzand was. Dit groeien van de innerlijke zekerheid gaat geleidelijk aan; het is een proces van jaren. Hoe sterker deze innerlijke zekerheid wordt hoe onkwetsbaarder je wordt, niet vanuit een ego-pantser maar vanuit het Weten wat-je-bent.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This