Individuele- en relatietherapie, zowel face2face als online

Buiten je comfortzone stappen

Van kinds af aan heb ik een angst gehad om voor groepen te staan en presentaties te geven. Om een paar voorbeelden te geven:

 • toen ik mijn eerste Heilige Communie kreeg moest je voor de hele kerk (die die dag extra vol zat) opstaan en wat zinnen uitspreken. Vreselijk!
 • op de MAVO gaf ik een spreekbeurt over helikopters. Ik was super-nerveus en toen ging voor mij iemand met een zwengel zitten zwaarien en de hele klas lag in een deuk; ik voelde me zo ontzettend klein worden
 • op alle scholen stelde ik me in de klas verdekt op, liefst achterin zittend en verstopt achter mijn tas; ik beantwoordde bijna nooit een vraag uit angst om voor de klas te moeten spreken. Ik was één van de slimste jongetjes van de klas en die slimheid was mijn houvast waar ik verder super onzeker was en me minderwaardig voelde en toen ik een keer het lef had om, tijdens Franse les, een vraag te beantwoorden, reageerde de leraar met: ‘dat was het stomste antwoord dat je kon geven’. De klas lag in een deuk en ik ging door de grond
 • ondanks dat ik cum laude en met een extra vak voor de MAVO geslaagd ben, wilde ik naar de MTS in plaats van via de HAVO naar de HTS; alles om maar geen spreekbeurten te hoeven geven. God zij dank, kon je op de HAVO ook debatteren in plaats van een spreekbeurt geven en ik heb me laten ompraten en ben toch via de HAVO naar de HTS gegaan
 • de diploma-uitreiking op de HTS viel precies op mijn verjaardag. Ik vond het al vreselijk om op het podium te staan en toen ging ook nog eens de hele zaal voor mij zingen. Ik kon wel door de grond zakken!
 • ik ben in de informatica terecht gekomen, omdat ik daar veilig achter een schermpje kom weg kruipen en omringd was met andere ‘nerds’ die ook sociaal niet altijd even capabel waren
 • toen ik een paar jaar geleden een opleiding ondernemerschap voor zorgprofessionals deed (ik? ondernemer? huh?) werd ons aangeraden om groepswerk te gaan doen en voor flinke bedragen: ik schoot onmiddellijk in mijn angst.

Ik heb veel angst gekend in mijn leven en deze angst om zichtbaar te zijn is er één van. En toch voel ik de laatste jaren de trek om met groepen te gaan werken. Sterker nog, ik weet dat daar mijn toekomst ligt.

 • ik ben begonnen met het geven van masterclasses; kleine groepjes, weliswaar, maar ik heb het gedaan, ik ben mijn angst aan gegaan
 • toen ik nog voor AstroTv werkte was er de mogelijkheid om tijdens het feest voor het 10-jarige bestaan op tv te komen; ik heb het gedaan. Ik was ongelooflijk nerveus, maar ik heb het gedaan
 • tijdens de ondernemersopleiding voor zorgprofessionals was er de mogelijkheid om een presentatie te geven over de dienst die je wilde gaan aanbieden; ik heb zitten dubben, wel of niet, en ik ben gesprongen. Ik was super-nerveus en ik stond na afloop helemaal te shaken, maar ik heb het gedaan
 • voor de astrologie-opleiding die ik doe, heb ik er voor gekozen om ook de afsluitende presentatie te doen

Ik had tot een paar jaar geleden nooit van mezelf gedacht dat ik dit soort dingen zou durven en toch blijk ik het te kunnen. Ik ben mezelf behoorlijk tegen gekomen en ik heb vet buiten mijn comfortzone moeten stappen, ik heb mijn angsten doorleefd … en ik heb mezelf overwonnen. Bepaald niet zonder slag of stoot, ik ben diep moeten gaan, maar iets in mij wilde uit het ‘klein blijven’ wat mijn overlevingsstrategie was weg, iets in mij wilde meZelf zijn, zonder muurtjes, vrij en stralend. Stap voor stap ben ik mijn weg gegaan en stap voor stap ben ik jasjes uit gaan doen en steeds meer meZelf geworden, bevrijd van oude angsten.

Terug kijkend op mijn leven zie ik dat ik, sinds mijn awakening, steeds meer dingen in mezelf ben gaan ontdekken waarvan ik niet wist dat het in me zat:

 • mezelf ziend als bang jongetje ben ik door dingen heen gegaan waar de meeste mensen hard voor weg lopen,
 • waar ik dacht gevoelsarm te zijn blijk ik juist boordevol liefde te zitten,
 • waar ik dacht mensenschuw te zijn is werken met mensen mijn leven geworden,
 • van een veilige goede betaalde vaste baan ben ik het onzekere leven van de zzp-er binnen gestapt,
 • van super-introvert ben ik getransformeerd tot ondernemer.

Het heeft mij tot de overtuiging gebracht dat ALLES al in ons zit en dat we ALLES kunnen bereiken wat we maar willen. Wel maakt het een groot verschil of wat je wil bereiken vanuit je ego komt of vanuit een diepere laag in jezelf. En ook de timing heb je niet in de hand: het is het juiste moment of niet.

Wat ik kan, kan jij ook.

Het is mijn overtuiging dat in ons allemaal een oneindig Potentieel sluimert, dat er alleen maar op wacht tot wij er klaar voor zijn om het te ontsluiten. Ik denk ook dat het ons levensdoel is om dat te doen, ieder op z’n eigen gebied. Het ontsluiten van dit Potentieel en het toepasbaar maken in het aardse leven is wat SoulNature jou biedt.

Sinds 2008

Sinds in 2008 mijn eigen praktijk opende, heb ik meer dan 400 mensen ieder op hun eigen manier laten ontdekken dat zij veel meer waren dan zij dachten. Meestal kwamen zij met praktische problemen en waren zij zich niet bewust van de onderliggende laag, maar zij hebben allemaal kunnen proeven aan hun werkelijke potentieel. Een groot deel heeft de handschoen opgepakt, maar een deel ook niet; je moet er namelijk wel wat voor doen en uit je comfortzone stappen. Juist omdat ik zelf dit proces meermalen doorlopen heb en verschillende methodieken op werkbaarheid heb getest en de meest effectieve met elkaar verenigd heb, kan ik mijn kennis en ervaring overdragen aan wie klaar is om zichzelf te bevrijden. Het is dan ook mijn missie om mensen die zichzelf willen bevrijden van hun beperkende overtuigingen en emotionele blokkades de handvatten te bieden om dat ook daadwerkelijk te doen, zodat zij vanuit hun herwonnen vrijheid een lichtend voorbeeld voor anderen mogen zijn.

Heb je het idee dat er veel meer in je zit, maar komt het er niet uit omdat:

9

je bang bent voor afwijzing?

9

je je onzeker voelt als het er op aan komt?

9

je niet gelooft in je eigen kunnen?

9

je moeite hebt met ruzies, meningsverschillen, conflicten en/of disharmonie?

9

je vast te blijft hangen in een relatie, vriendschap, familiekwestie of werksituatie die eigenlijk niet meer past?

9

je je voor van alles verantwoordelijk voelt?

9

je mensen niet wilt kwetsen?

9

je moeite hebt met nee zeggen?

9

je klachten als chronische vermoeidheid, fibromyalgie, burn-out en/of hyperventilatie hebt?

9

je last hebt terugkerende vermoeidheid die maar niet over lijkt te gaan?

Het goede nieuws is dat je je van al deze issues kunt bevrijden.

Al deze pijnpunten komen voort uit onjuiste overtuigingen over wie je werkelijk bent en/of door emotionele blokkades, grotendeels ontstaan in je jeugd. Om jezelf te bevrijden van belemmerende patronen gaat meestal niet in één sessies; het is een proces. Als je door dit proces heen durft te gaan geeft dat de volgende resultaten:

De aanpak is op maat en to the point: we werken doelgericht aan concrete doelen en evalueren dat elke vijf sessies

Geen symptoombestrijding; we pakken de problemen bij de wortel aan, waardoor het resultaat blijvend is

Een uitgekiende mix van psycho-educatie, emotionele doorbraaksessies en praktische oefeningen; denken, voelen en doen worden op één lijn gebracht

We nemen uitgebreid de tijd voor jou (1,5 – 2 uur)

Je bepaalt zelf de tijd tussen twee sessies

De aanpak is ervaringsgericht, het zijn niet slechts woorden

Een unieke integratie van ‘state of the art’ werkvormen die ieder in de praktijk hun waarde bewezen hebben

Een kruisbestuiving tussen spiritualiteit en psychologie

De mogelijkheid tot verdere verdieping middels workshops, trainingen en meditatiegroep

Zowel voor individuele therapie als relatie therapie

De sessies worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering (https://www.lvpw.nl/voor-clienten/zorgverzekeraars)

Op maat gesneden

De aanpak is op maat gesneden.

De individuele- of relatietherapie begint met een intake.

Daarna kun je kiezen voor een pakket van vijf sessies of voor losse sessies.

Ook is er de keuze voor full on therapie sessies of meer praktische en kortere coaching sessies.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor telefonisch/skype en e-mail coaching.

Je kunt jouw pakket dus helemaal zelf samenstellen en aanpassen aan jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Tijdens de sessies wordt gewerkt met een unieke mix van ‘state of the art’ technieken, die ieder hun effectiviteit bewezen hebben. De belangrijkste hiervan zijn:

7

Opstellingen

Familie-opstellingen, keuze-opstellingen, spirituele opstellingen. Familie-opstellingen worden met name gebruikt bij de patroondoorbreking. De andere opstellingsvormen zijn meer verbonden met je innerlijke bronnen en thema-verkenning.

7

The Journey

The Journey vormt een hybride tussen spiritualiteit en psychologie en is momenteel een van de krachtigste vormen van heling. Het biedt zeer krachtige visualisaties en brengt je direct in contact met je Bron.

7

Innerlijk kind werk

De kern van elke vorm van heling is zelfliefde. Je innerlijke kind is daar een krachtige manifestatie van. Heling op het gekwetste kind, maakt de weg vrij naar het oer-kind en daarmee naar de pure levensenergie en de Bron van Liefde.

7

Transactionele Analyse

TA is gebaseerd op het mensbeeld, zoals dat door Sigmund Freud ontwikkeld en door Eric Berne verder uitgewerkt is. TA is met name erg nuttig om inzicht te krijgen in de interactiepatronen tussen mensen.

7

EMDR

EMDR is de meest effectieve vorm van traumatherapie van dit moment. Het werkt vooral goed bij (onverwerkte) gebeurtenissen waar een sterke emotionele lading op zit, zoals ongevallen, misbruik, geweldsincidenten, overlijdens, of bij fobieën. Deze therapievorm is nog vrij nieuw en toepassingen op andere terreinen, zoals bij chronische patronen zijn in ontwikkeling.

7

Rebirthing

Rebirthing is een vorm van intensieve ademtherapie, waarbij rechtstreeks met de helende kracht van de levensenergie wordt gewerkt. De beleving is vaak intens. Met name voor mensen die moeilijk bij hun emoties kunnen komen is Rebirthing een goede manier om daar alsnog bij te komen.

7

Astrologie

Astrologie biedt verschillende mogelijkheden. Je geboortehoroscoop laat zien wat jouw blauwdruk is, wat je WIL leven, welk gereedschap je daarvoor hebt en wat je valkuilen zijn. Het geeft duidelijkheid over wat jouw aanleg is en wat aangeleerd gedrag is. Het geeft inzicht in de familiepatronen die je hebt mee gekregen en die bij jou een uitweg zoeken. Het kan je ook laten zien hoe jij en significante anderen op elkaar inspelen, met name interessant voor relatietherapie. Astrologie kan je ook laten zien welke thema’s er op dit moment spelen, wat kan verklaren waarom je ‘nu’ tegen bepaalde dingen aan loopt.

7

Daarnaast

Daarnaast zullen we aanvullend gebruik maken van elementen uit de bio-energetica, cognitieve- en gedragstherapie en creatieve therapie.

Diensten en tarieven

Onderstaande diensten worden zowel face2face als online (Skype of telefonisch) aangeboden.

Als voertaal is zowel Nederlands als Engels mogelijk.

Wel zijn er online beperkingen ten aanzien van de methodieken die kunnen worden ingezet. Zo zijn EMDR, (familie)opstellingen en rebirthing op dit moment niet mogelijk online, maar counselingthe Journey en astrologie wel.

Er zijn geen prijsverschillen tussen face2face en online.

Intake individuele- en relatietherapie

De intake voor individuele- of relatie therapie heeft als doel:

 • elkaar leren kennen
 • voor jou:
  • je verhaal kwijt kunnen
  • aanvoelen of ik de juiste persoon voor jou ben; vertrouw je mij, voel je je veilig bij mij en durf je jezelf te openen, heb je het gevoel dat ik vakbekwaam ben?
  • de mogelijkheid om dingen te vragen die je van mij, over de therapie of praktisch gezien wil weten
 • voor mij:
  • de hulpvraag duidelijk krijgen
  • een beeld krijg van wie jij bent en wat jou heeft gevormd
  • inzicht krijgen in de patronen die spelen en wat de bron er van is
  • een inschatting kunnen maken of ik jou kan helpen bij jouw hulpvraag
 • besluiten of we met elkaar in zee gaan
 • een behandelplan opstellen met daarin de werkdoelen; deze werkdoelen worden gebruikt om te toetsen of de therapie effectief is

De intake is HET moment dat je beslist om de therapie aan te gaan met mij of niet.

De intake duurt 1,5 tot 2 uur en kost € 95,-. Voor individuele therapie is de BTW vrijgesteld, voor relatietherapie niet.

Losse therapiesessies
 • Zowel individuele- als relatietherapie
 • Duur: 1,5 – 2 uur
 • Kosten: € 175,- (prijs per 1 januari 2018).
Therapiepakket van 5 sessies
 • zowel individuele- als relatietherapie
 • voorwaarde: je moet eerst een intake gedaan hebben
 • duur: 1,5 – 2 uur per sessie
 • kosten:
  • bij betaling ineens: € 650,- (5 x € 130,-)
  • bij gespreide betaling: 5 x € 150,-
 • een pakket van 5 sessies gaat vergezeld van een behandelovereenkomst, inclusief therapiedoelen.
 • een pakket van 5 sessies is een commitment, i.e. je gaat de verplichting aan om 5 sessies af te nemen (vandaar ook de lagere sessieprijs dan bij losse sessies). Mocht de therapie voortijdig worden afgebroken, dan worden de genoten sessies omgezet naar individuele sessie en vindt er een verrekening plaats met betrekking tot de niet afgenomen sessies
 • de 5 sessies moeten binnen 6 maanden worden opgenomen; daarna vervallen de overgebleven sessies en er vindt geen restitutie plaats

N.B. de ervaring leert dat als je voor een pakket van 5 kiest, de resultaten vaak beter zijn dan bij losse sessies. Als je het commitment aan gaat, maak je innerlijk namelijk een keuze om het echt aan te gaan en dus stelt je hele systeem zich achter jou op om dat wat je wenst waar te maken.

Losse coachingsessie
 • zowel individuele- als relatietherapie
 • duur: 3/4 – 1 uur
 • kosten: € 100,-

Coaching is, vergeleken met therapiesessies, meer geschikt voor praktische ondersteuning en voor sparren. Voor het echte diepte-werk is de tijd over het algemeen te kort. In voorkomend geval is het mogelijk om een dubbelconsult te doen, waardoor er wel de diepte in gegaan kan worden.

pakket van 5 coaching sessies
 • zowel individuele- als relatietherapie
 • voorwaarde: je moet eerst een intake gedaan hebben
 • duur: 3/4- 1 uur per sessie
 • kosten:
  • bij betaling ineens: € 400,- (5 x € 80,-)
  • bij gespreide betaling: 5 x € 90,-
 • een pakket van 5 sessies gaat vergezeld van een behandelovereenkomst, inclusief coachingdoelen.
 • een pakket van 5 sessies is een commitment, i.e. je gaat de verplichting aan om 5 sessies af te nemen (vandaar ook de lagere sessieprijs dan bij losse sessies). Mocht de coaching voortijdig worden afgebroken, dan worden de genoten sessies omgezet naar individuele sessie en vindt er een verrekening plaats met betrekking tot de niet afgenomen sessies
 • de 5 sessies moeten binnen 6 maanden worden opgenomen; daarna vervallen de overgebleven sessies en er vindt geen restitutie plaats

N.B. de ervaring leert dat als je voor een pakket van 5 kiest, de resultaten vaak beter zijn dan bij losse sessies. Als je het commitment aan gaat, maak je innerlijk namelijk een keuze om het echt aan te gaan en dus stelt je hele systeem zich achter jou op om dat wat je wenst waar te maken.

Journey-sessie
 • Duur: 1 tot 4 uur
 • Kosten: € 175,-
 • Een pakket van 5 sessies is ook mogelijk ( € 650,- bij betaling ineens of 5 x € 150,- bij gespreide betaling)

The Journey is één van de krachtigste vormen van healing van dit moment. The Journey is ook uitstekend geschikt om via Skype en zelfs telefonisch te doen. De lengte van een Journey kan sterk verschillen; ik ga uit van een gemiddelde van 2 uur.

AVG: zie hier voor informatie in het kader van de AVG.

Wil jij in je kracht komen?

Neem dan nu contact met me op en laten we kijken wat de mogelijkheden zijn!

Ik wil mezelf bevrijden

Pin It on Pinterest

Share This