Deel 4 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Heelheid is de waarnemingsinhoud van wonderen.

Zo corrigeren, of verzoenen ze, de foutieve waarneming van gemis.

(Een cursus in wonderen – T1.I.41:1-2)

Bekijk op bol.com

Ooit was er alleen Eenheid. In de Bijbel wordt dit het Paradijs genoemd. Ergens in deze Eenheid is het idee ontstaan dat er misschien wel eens iets buiten de Eenheid, buiten God, buiten het Paradijs, zou kunnen zijn. Alleen deze gedachte al heeft een aardverschuiving veroorzaakt. Wie of wat deze gedachte gehad heeft is daar enorm van geschrokken, is in de angst geschoten, is zich schuldig gaan voelen en zich gaan schamen. Ik denk dat angst, schuldgevoel en schaamte de 3 meest elementaire emoties van het afgescheiden ik of ego zijn. Dit is wat symbolisch beschreven is in het verhaal over de Val uit het Paradijs: de arglistige gedachte (de slang), de vijgenbladeren die de schaamte moesten bedekken, de boom met kennis van goed en slecht (die in de Eenheid helemaal niet bestaan, alleen het ego maakt dit onderscheid) en de appel, de ‘zure vrucht’ van die onzalige gedachte.

Het goede nieuws is dat deze afscheiding nooit heeft plaats gevonden; het was en is slechts een gedachte, een overtuiging, zij het een zeer krachtige overtuiging.

Eenheid is hetzelfde als heelheid. Iets wat niet heel is vormt immers geen eenheid. In essentie zijn wij heel en compleet en Eén; we zijn slechts anders gaan geloven.

Het ego, het afgescheiden ik, dat gelooft dat de Eenheid verbroken is, leeft per definitie vanuit tekort. Waar geen Eenheid is is verdeeldheid. Vanuit dit idee dat de Eenheid verbroken zou zijn is het ego gaan overleven. Overleven is per definitie ten opzichte van een vijandige omgeving. Het ego is in zijn aard dan ook agressief, ook al heeft het daar allerlei laagjes omheen gebouwd die dat moeten verdoezelen. Het ego zal net zo lang blijven worstelen, vechten, overleven, totdat het de illusie van afgescheidenheid doorbreekt. Alle oorlogen, ziekten, conflicten en andere soorten ellende hier op aarde zijn daaraan te danken. We zijn elkaar gaan bevechten om de schaarse hulpbronnen, maar in feite bevechten we onszelf (‘ik en mijn broeder zijn één’) en tekort bestaat helemaal niet. Wederom, de illusie is erg sterk.

Het wonder, wat dat dan ook mag zijn, laat ons die Eenheid weer zien, het doorbreekt de illusie van afgescheidenheid. Vanuit de Eenheid waarin ALLES in oneindige hoeveelheid aanwezig is, is er geen enkele behoefte om elkaar te bevechten, om te pleasen, om jezelf te bewijzen, om je anders voor te doen dan je bent. Alle ego-spelletjes komen voort uit het idee van tekort, van on-VOLkomenheid, van on-perfectie. Hoe meer je de VOLheid, de compleetheid, in jezelf weer kunt gaan ervaren, hoe minder je de behoefte hebt om nog mee te doen aan deze ego-spelletjes. Iemand die de Eenheid ervaart heeft niets meer nodig. In spirituele en religieuze kringen wordt dit Eenheidsbewustzijn ook wel aangeduid met termen als Ziel, Atman, Monad, Hogere Zelf, I AM Consiousness, Verlichting, Zelfrealisatie, Godrealisatie. Dit is wat we werkelijk ZIJN, wat we altijd geweest zijn en altijd zullen zijn. Spiritualiteit is niets anders dan het doorbreken van de illusie dat dat niet zo zou zijn.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This