Deel 2 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

 

Wonderen horen tot dankbaarheid te inspireren, niet tot ontzag.

Dank God voor wat jij werkelijk bent.

De kinderen van God zijn heilig en het wonder eert hun heiligheid, die wel verborgen maar nooit verloren kan zijn.

(Een cursus in wonderen – T1.I.31:1-3)

Bekijk op bol.com

Spiritualiteit is voor mij gebaseerd op de 3 pijlers: Eenheid, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid.

Gelijkwaardigheid is een Goddelijk attribuut. Gelijkwaardigheid is van de Ziel, ongelijkwaardigheid is van het ego. Door tegen een ander op te kijken, wat in hiërarchische relaties vaak gebeurt, haal je jezelf onderuit. Door op een ander neer te kijken, haal je niet alleen de ander maar ook jezelf onderuit. Je kunt niet in je Volle Goddelijke Kracht komen als je jezelf onderschat of overschat. Je kunt alleen in je Volle Goddelijke Kracht komen als je jezelf als zodanig ziet en ook de ander. Gelijkwaardigheid is een vorm van Geestelijke Volwassenheid. Als je jezelf kent voor wat je werkelijk bent, dan heb je het niet meer nodig om jezelf met anderen te vergelijken. Vergelijken is van het ego, dat van zichzelf geen eigen Innerlijke Waarde heeft.

Ontzag hoort bij ongelijkwaardigheid, dankbaarheid hoort bij gelijkwaardigheid.

Het ego is niets anders dan een sluier over de Werkelijkheid, over dat wat JIJ werkelijk BENT. Jezelf kennen voor wat JE werkelijk BENT leidt vanzelf tot dankbaarheid.

I AM, Aham (Sanskriet), Eheyeheh (Hebreeuws) … niet voor niets is binnen alle Ware Spirituele stromingen de ‘I AM Consciousness’ (Theosofie) een zeer belangrijk begrip.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This