Deel 22 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Terwijl in Gods schepping gebrek niet bestaat, is het overduidelijk aanwezig in wat jij hebt gemaakt.

Dit is in feite het wezenlijke verschil tussen de twee.

Gebrek duidt erop dat jij beter af zou zijn in een toestand die op een of andere wijze afwijkt van die waarin jij je nu bevindt.

Tot aan de ‘afscheiding’ – wat de betekenis is van de ‘zondeval’ – ontbrak het aan niets.

Er waren helemaal geen behoeften.

Behoeften ontstaan alleen wanneer jij jezelf iets ontzegt.

Je stemt je handelingen af op de specifieke rangorde van behoeften zoals jij die opstelt.

En die hang op zijn beurt af van jouw beeld van wat jij bent.

(Een cursus in wonderen – T1.VI.1:3-10)

Bekijk op bol.com

In de Eenheid is alles in volle potentie aanwezig, tekort, of gebrek, bestaat daar niet. De Val uit het Paradijs beschrijft het moment dat een deel van de mind zich heeft afgesplitst in het geloof dat er iets buien God zou kunnen zijn. La Illaha Illa Allah: er is niets behalve de Ene (Allah). In het christendom wordt God omschreven als omnipotent, omniscient en omnipresent: almachtig, alwetend en alom aanwezig. God is Eenheid, in wie ALLES is.

Als je er op let dan zul je zien dat veel van ons handelen voort komt uit het idee van tekort. Iemand proberen te overtuigen, pleasen, jezelf wegcijferen, over je heen laten lopen, je sterk houden, aan verwachtingen proberen te voldoen, jezelf willen bewijzen … allemaal gedrag dat bedoeld is om iets van een ander te krijgen wat je jezelf onthoudt, zoals aandacht, liefde, erkenning, goedkeuring, er bij horen, er mogen zijn. Elke vorm van strijd komt voort uit de behoefte om van de ander iets te krijgen of te ontnemen wat je in jezelf meent tekort te komen. Deze patronen ontstaan grotendeels in de kindertijd; ouders zijn niet perfect en vanuit hun imperfectie konden ze je niet ALLES geven wat je nodig had. Daar is het tekort ontstaat; tenminste, voor dit leven. Als je het grote plaatje bekijkt dan kom je terecht bij de essentie van het ego: de illusie van afgescheidenheid van God. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Vanuit het idee van tekort is er altijd het verlangen naar meer. Op het moment dat je je gaat realiseren dat tekort helemaal niet bestaat, dat de Val nooit heeft plaats gevonden en dat je de Eenheid die nooit verbroken is geweest weer kunt herstellen, begint je leven te veranderen. Je zult nog tijd nodig hebben om het inzicht om te zetten in ervaren, om je gewoontegedrag vanuit tekort over te zetten naar gedrag vanuit Overvloed, maar dat is slechts een kwestie van tijd, tijd die sowieso al niet bestaat. Het ego is zeer hardnekkig in het vasthouden aan zijn armoede-denken, dus het is nodig dat je jezelf een tijd lang uit dat gewoontepatroon haalt en jezelf afstemt op Overvloed. Langzaam maar zeker zal de Overvloed zich in je leven gaan manifesteren, hoe hard je ego zich daar ook tegen verzet; zo lang je je blik maar op Overvloed gericht houdt en je, als je je weer eens door het ego hebt laten afleiden, je blik weer terug brengt naar de Eenheid, die Overvloed is.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This