Masterclass ‘ont-moeten’

~ een gezonde balans tussen willen en moeten ~

gegeven door Peter Thijssens en Laetitia Trimbos

Zondag 29 november, 10.00 – 17.00 uur in Arnhem

SoulNature - psycholoog Almere

Het is onze ervaring dat het aangeven of zelfs al het aanvoelen van waar jouw grens ligt, voor veel gevoelig aangelgde mensen (en dat ben je waarschijnlijk als je dit leest) een probleem is. Kinderen leven nog deels in het Eenheidsbewustzijn; daarom kunnen ze ook helemaal opgaan in een film of een verhaal, ze worden er deel van. Het onderscheidingsvermogen van wat bij mij hoort en wat bij de ander is nog slechts gedeeltijk ontwikkeld.

Kinderen voelen dus ook de emotionele pijn van anderen (met name gezinsleden) aan en hebben de neiging om die last op zich te nemen. Dat is waar je bent begonnen jezelf kwijt te raken en waar je bent begonnen met over je grenzen heen te laten gaan en/of er zelf overheen te gaan. Je leert van alles te moeten in plaats van te doen wat je zelf wil.

Jouw lichaam liegt niet

Jouw lichaam geeft precies aan wat goed is voor jou en wat niet. Met dat vermogen ben je geboren. Onder druk van de omstandigheden ben je die signalen gaan negeren en daarmee is jouw grens-besef vaag en weifelend geworden. Vervolgens is dat uitgegroeid tot een chronisch patroon. Burn-out is altijd een grenzen-probleem. Depressie in feite ook (de beweging is alleen omgekeerd), net zoals veel relatieproblemen en werkgerelateerde problemen.

Je bent nu echter geen kind meer dat afhankelijk is van zijn/haar ouders; je bent nu een volwassen persoon die voor zichzelf/haarzelf kan zorgen, die kan voorzien in je eigen psychische behoeften. Met andere woorden, je ‘moet’ helemaal niks meer. Een deel van jou heeft dit echter niet in de gaten en leeft in het verleden; dat deel wordt je aangepaste innerlijke kind genoemd. Het is nodig dat je vanuit je volwassen zelf voor dit kind-deel gaat zorgen, oftewel dat je je eigen ouder wordt. Het is nodig dat je nu aan jezelf gaat geven wat je als kind tekort bent gekomen.

Alles wat je nodig hebt is al in jou aanwezig en alles wat je van anderen nodig denkt te hebben, ontken je in jezelf.

Daardoor ben je te manipuleren en ga je over je grenzen heen of laat je er overheen gaan.

80-20

Ik moet helemaal niks‘, is een gezonde houding, maar niet helemaal waar. Er zijn dingen waar we niet aantkomen. Het gaat meer om het vinden van een gezonde balans tussen willen en moeten. Ik ga daarbij uit van de 80-20 regel: 80% doen wat je wil en 20% aanpassing. Voor de meeste mensen ligt deze balans echter dichter tegen de 50-50 of nog erger. Alle burn-out klachten zijn hier op terug te voeren. Uiterlijke omstandigheden dragen hier aan bij, maar met name bij emotionele belasting ligt het grootste probleem in jezelf: in de aangeleerde patronen, belemmerende overtuigingen en emotionele blokkades.

‘Ont-moeten: een gezonde balans tussen willen en moeten’

Tijdens deze masterclass, gaan we kijken naar:

  • hoe dit patroon bij jou ontstaan is
  • welke beperkende overtuigingen daardoor ontstaan zijn, wat je bent gaan gelóven
  • welke emotionele blokkade er zit
  • welk grensoverschrijdend gedrag jij vertoont

en we gaan, middels proceswerk, stappen zetten in het stoppen van dit ongezonde gedrag en het vervangen door gezonder gedrag.

Wie zijn wij

Peter Thijssens

Sinds ik in 2008 mijn eigen praktijk opende, heb ik meer dan 700 mensen, ieder op hun eigen manier, laten ontdekken dat zij veel meer waren dan zij dachten. Meestal kwamen zij met praktische problemen en waren zij zich niet bewust van de onderliggende laag, maar zij hebben allemaal kunnen proeven aan hun werkelijke potentieel. Een groot deel heeft de handschoen opgepakt, een deel ook niet; je moet er namelijk wel wat voor doen en uit je comfortzone stappen.

Juist omdat ik zelf dit proces vele malen doorlopen heb en ik verschillende methodieken op hun werkbaarheid heb getest en de meest effectieve daarvan met elkaar verenigd heb, kan ik mijn kennis en ervaring overdragen aan wie klaar is om zichzelf te bevrijden. Het is dan ook mijn missie om mensen die zichzelf willen bevrijden van hun beperkende overtuigingen en emotionele blokkades de handvatten te bieden om dat ook daadwerkelijk te doen, zodat zij vanuit hun herwonnen vrijheid een lichtend voorbeeld voor anderen mogen zijn.

Ik ben Geregistreerd Ppsychosociaal Therapeut, Accredited Journey Practitioner, PSYCH-K Facilitator en ademtherapeut (rebirthing). Daarnaast heb ik opleidingen gedaan in opstellingenwerk, EMDR en astrologie en heb ik 12 jaar bij een guru gezeten, waar ik o.a. het werken met mantra’s geleerd heb.

SoulNature psycholoog Almere en Amsterdam

Laetitia Trimbos

Ik zit al 23 jaar in het onderwijs als muziekdocent en theatermaker. Ik geef les aan kinderen, pubers en volwassenen. Ik werk o.a. met kinderen met een beperking en met kinderen met problemen in het autistische spectrum. Ik tune in op deze kinderen en ik voel intuïtief aan wat zij willen uitdrukken en dat speel ik dan. Ze vinden dat echt geweldig en het is fantastisch om te zien hoe ze dan open gaan als een bloem.

Voor groepen staan en met groepen werken zit in mijn bloed; niet alleen in het onderwijs, want in de loop der jaren ben ik ook trainingen aan andere doelgroepen gaan geven. Ik ben een (muzikale) duizendpoot en ik voel intuïtief aan waar jouw potentie zit en het lukt mij die bij jou tot leven te wekken en die tot werkelijkheid te maken,. Dit kan ik zeggen vanuit jaren lange ervaring als (muziek) docent in allerlei settings.

Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium, ik heb een drama-opleiding gedaan en het Journey Practitioner Program.

Herken je deze situaties?

9

de neiging om je heel erg verantwoordelijk te voelen

9

als ik het niet doe, doet niemand het

9

vaak vermoeid en/of gespannen

9

heb je een burn-out (gehad) of zit je er tegen aan

9

voel je klein worden in het gezelschap van bepaalde personen

9

voel je je vaak gedwongen tot iets wat je niet wilt

9

ervaar je je leven als onbevredigend, alsof er iets mist

9

heb je moeite met nee zeggen

9

laat je dingen gebeuren, omdat je bang bent de ander te kwetsen

Dan is deze Masterclass voor jou bedoeld!

Tijdens deze masterclass:

7

onderzoeken we wat jij bent gaan geloven over jezelf en de wereld m.b.t. je eigen plek innemen

7

wat je probeert te vermijden door over je grenzen heen te gaan of te laten gaan

7

welk emotioneel tekort er onder dit gedrag zit

7

zetten we stappen om het patroon te doorbreken

7

alle emoties zijn welkom, allemaal

7

hoe kun je praktisch gezien anders om gaan met grensoverschrijding

Deze Masterclass vindt plaats op zondag 28 november van 10 tot 5.

Locatie: Muziektheater Animando, Graslaan 87, 6833 CE Arnhem

Prijs: omdat dit een pilot is, is deze dag ook voor een pilot prijs: € 75,-.

Korting: 10% per week voorafgaande aan de masterclass

  • tot 22 november: 10%
  • tot 15 november: 20%

Groepsgrootte: max. 8 personen

Aanmelding: via onderstaand inschrijfformulier.

Peter Thijssens en Laetitia Trimbos
Dankzij de webinar-serie “Maak 2021 jouw jaar” heb ik dankzij de meditaties en andere opdrachten, inzichten gekregen die voor mij belangrijk zijn. Ik creëer hierdoor meer rust en ruimte voor mezelf, waardoor ik meer focus en synchroniciteit ervaar in mijn leven. De webinars van Peter Thijssens en Laetitia Trimbos zijn een aanrader voor iedereen die bewuster in het leven wenst te staan. Hartelijke groet, Joyce
Joyce, Lelystad

(n.a.v. de webinar-serie 'Maak 2021 jouw jaar!)

Ik mag mijn woede toelaten en authentiek transformeren. en Er was ruimte voor ieders proces, we vormden als groep een hele mooie energie waarbij iedereen een unieke en volwaardige bijdrage leverde. Het was echt een transformerende dag die alles overtroffen heeft wat ik voor ogen had, in positieve zin. en Bedankt voor de mooie dag en de prachtige begeleiding. Ik vind het super krachtig en inspirerend hoe je in jouw Zijnsstaat zo confronterend kan zijn voor de mensen die meedoen aan de masterclass. Heel verhelderend!
Myriam Sijelmass, Almere

(n.a.v. de 'Een cursus in 'van jezelf houden'' masterclass)

Een aanrader voor iedereen die de blauwdruk van zichzelf wilt terugvinden. Het was een magische dag die de band met mezelf heeft hersteld en mijn kijk op de wereld heeft veranderd.
Lindsay, Almere

(n.a.v. de 'Be All That You Are!' masterclass)

Ben jij het zat om steeds maar over je grenzen heen te (laten) gaan?

Neem dan deel aan onze masterclass!

Pin It on Pinterest

Share This