Deel 1 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Op zichzelf zijn wonderen niet van belang.

Het enige wat telt is hun Bron, die elke waardebepaling verre overstijgt.

(Een cursus in wonderen – T1.I.2:1-2)

Bekijk op bol.com

De Bron kent vele verschijningsvormen: liefde, kracht, rust, ruimte, majesteit, licht, om er maar eens een paar te noemen. Overeenkomstig fenomeen bij Bron-ervaringen is dat ze iets ik-overstijgends hebben, iets ‘groots’, zelfs oneindig, onbegrensd.[1]

Voor mij geeft Eenheid de essentie van de Bron misschien wel het beste weer; het komt in ieder geval steeds terug in mijn leven en mijn kijk op het leven.

Het ego is niet veel meer dan het ‘geloof’ in afgescheidenheid. Het is een geloof, een overtuiging, het is geen werkelijkheid. Maar het is wel een zeer krachtige overtuiging, die onze kijk dermate sterk kleurt dat we de werkelijkheid niet meer zien, dat we de Eenheid niet meer zien. De wereld zoals de meesten van ons die zien is niet veel meer dan een spiegel van de afgescheidenheid in onszelf.

De Bron is Eenheid. Wonderen hebben als doel de illusie van afgescheidenheid te doorbreken en ons de Eenheid weer te laten zien die-we-Zijn. In de Bron is ALLES zonder beperking aanwezig. Wij ZIJN de Bron, wij zijn het alleen vergeten. Het wonder zelf is onbelangrijk; het is niet meer een middel om ons weer te laten ervaren dat we Bron ZIJN.

Naar het volgende artikel uit deze serie

[1] Brandon Bays, de grondlegster van the Journey (‘de helende reis’), ziet het onbegrensd zijn als criterium voor Bron-ervaringen.

The Journey ('de Helende Reis')

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Vul dan je gegevens in en klik op de knop (daarmee geef je toestemming dat de gegevens worden opgeslagen)

Pin It on Pinterest

Share This