Deel 7 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Het wonder vergelijkt wat jij gemaakt hebt met de schepping, waarbij het als waar aanvaardt wat ermee in overeenstemming is en als onwaar verwerpt wat er niet mee overeenstemt.

(Een cursus in wonderen – T1.I.50:1)

Bekijk op bol.com

Het ego is een deel van de (Goddelijke) Mind dat is gaan geloven dat het een afgescheiden ‘ik’ is. Aangezien het ego een deel van de Mind van God is heeft het ego ook dezelfde creatieve mogelijkheden als God, de Schepper. De mens kan dus alles creëren wat hij wil en dat doet hij ook. Het leven zoals het is, is zo omdat je het zo gecreëerd hebt, al zal dat vaak niet bewust zijn.

Het onderbewuste is net als het bewuste een deel van ons bewustzijn, alleen is het onderbewuste veel groter en krachtiger in zijn creativiteit dan ons bewuste. In het onderbewuste bevinden zich onder andere onze verdringingen, dat wat we weggestopt hebben, dat wat we niet willen zien. Alles wat je verdringt naar het onderbewuste neemt toe qua momentum en komt later met versterkte kracht weer naar buiten, vaak in veel destructievere vorm dan voor de verdringing. Dat is waarom veranderingen die je aanbrengt vanuit alleen je bewuste vaak niet beklijven en je terug valt in oud gedrag. Pak je patronen echter bij de bron aan, integreer je wat je verdrongen hebt, dan kunnen veranderingen veel makkelijker door gevoerd worden in het leven.

Wat het ego creëert is niet van God en dus onwaar, aangezien het ego zelf slechts een illusie is. Het ego is gebouwd op de onjuiste aanname dat afgescheidenheid bestaat. Dit is niet waar en dus is alles wat vanuit het ego gecreëerd wordt ook niet waar. Het wonder maakt zichtbaar wat waar is en wat niet, wat van God komt en wat niet; het helpt om de illusie van afgescheidenheid te doorbreken.

In haar boek ‘Predict your future[1] schrijft Elizabeth Clare Prophet:

“So what we are saying here as we show the electronic belt is that hatred, anger, mild dislike and condemnation do not just go out as a mass of energy that has no shape – they take the form of animal creations. Thoughts and feelings coalesce into lower forms, dissonant forms. These may be animal forms or they may be very dark forms or perverted symbols, distortions of the human body and so forth.”

Met name de roofdieren zijn menselijke creaties, ze belichamen de menselijke agressiviteit, meedogenloosheid, angst en andere negatieve gedachten en emoties. Dat wat wij ‘de schepping’ noemen is dus slechts deels Gods schepping, maar deels ook onze eigen menselijke schepping. Het ego heeft dezelfde scheppingskracht als de Goddelijke Scheppingskracht, aangezien het een deel van de Goddelijke Mind is. Wat wij vanuit ons ego creëren is echter per definitie negatief; aangezien de basis van het ego angst, schuldgevoel en schaamte is, is dat wat we vanuit het ego creëren een afspiegeling daarvan.

Wat wij wonderen noemen is in feite een creatie vanuit de Goddelijke Mind en niet vanuit het menselijke ego. Daarom noemen we het ook een wonder. Het Goddelijke breekt op zo’n moment door de illusie van afgescheidenheid heen en laat de Goddelijke Werkelijkheid zien. Dat soort momenten ‘raken’ ons dan ook altijd, het zijn kippenvel momenten.

[1]Predict your future’, bladzijde 185
Bekijk op bol.com

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This