Deel 13 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Wie bevrijd is, werkt onvermijdelijk mee aan de bevrijding van zijn broeders, want dat is het plan van de Verzoening.

(Een cursus in wonderen – T1.III.3:3)

Bekijk op bol.com

Bevrijding is in eerste in eerste instantie Zelf-bevrijding. Hoe meer delen van jezelf je bevrijdt hebt, hoe meer je de Eenheid gaat ervaren en van daaruit komt vanzelf de behoefte omhoog om anderen te willen bevrijden. Hoe meer je de Eenheid ervaart hoe meer je ervaart dat jij jouw broeder of zuster bent, dat er geen onderscheid is tussen jeZelf en de ander; Eenheid sluit nou eenmaal afgescheidenheid uit.

Wezens die zichzelf helemaal bevrijd hebben zijn de Boddhisattva’s. Zij hebben er vanuit Vrijheid voor gekozen om tot aan het einde der tijden bij de mensheid te blijven en te helpen om de mensheid als geheel te bevrijden. Voor zichzelf hebben ze niets meer nodig, want zij hebben zichZelf gerealiseerd. Zijn blijven om de rest van de mensheid tot Zelfbevrijding te kunnen brengen.

Vrijheid is een Goddelijke Kwaliteit. Deze Kwaliteit is symbolisch weer gegeven door het Vrijheidsbeeld in New York. Dit beeld is niet zomaar ontsproten aan de fantasie van een kunstenaar. Zij is gemaakt naar het beeld van de Goddess of Liberty[1]. Zijn houdt het Vuur van de Vrijheid in haar hand. Het is ook geen toeval dat de Vlam het symbool is van Bevrijdingsdag in Nederland. Vrijheid is een Vurige Kwaliteit. Vrijheid wil gedeeld worden, net zoals elke Goddelijke Kwaliteit. In de Verenigde Staten heeft deze energie zich het sterkst gematerialiseerd.

[1] Elizabeth Clare Prophet – ‘Predict your future’ bladzijde 75
Bekijk op bol.com

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This