Deel 6 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

Een wonder gaat nooit verloren.

Het kan vele mensen raken die je niet eens hebt ontmoet en onvoorstelbare veranderingen teweegbrengen in situaties waar jij je niet eens van bewust bent.

(Een cursus in wonderen – T1.I.45:1-2)

Bekijk op bol.com

In de Eenheid is alles en iedereen met elkaar verbonden; sterker nog, wij zijn Één. Wat jij uitwerkt werk je niet alleen voor jezelf uit, maar voor het grotere geheel, ook al heb je dat meestal niet in de gaten.

Ik merk dat hoe meer ik van mijn eigen shit uit werk hoe meer het ‘werk’ een andere dimensie lijkt te krijgen. Het is alsof het van persoonlijk naar collectief verschuift en van persoonlijk naar onpersoonlijk (niet meer alleen van en voor mij).

Jung noemt het ‘het collectief onderbewuste’. In het opstellingenwerk wordt het ‘het wetende veld’ genoemd. Er zijn meerdere benamingen. Wij maken onlosmakelijk onderdeel uit van een groter geheel. Eigenlijk is het de Universele Mind waarvan wij emanaties zijn. De Universele Mind komt eerst, niet andersom. Maar in de ervaring kan het andersom lijken, omdat wij ons in eerste instantie bewust zijn van onze persoonlijke mind en daarna worden wij ons pas bewust van de Universele Mind; tenminste als we daarvoor het nodige Licht– en/of schaduwwerk hebben gedaan.

Veel hoogsensitieve mensen hebben zware levens. Op Zielniveau hebben zij besloten om dit leven veel shit op te ruimen, om grote schoonmaak te houden in de Akashic records. Het lijkt in eerste instantie of hun persoonlijke levens zwaar zijn en of zij hun eigen rommel op te ruimen hebben, maar het gaat verder dan dat. Het lijkt alsof zij ‘het werk’ voor zichzelf doen, en hun persoonlijke leven is vaak ook de directe motivatie, maar het gaat hier in feite om ‘werk’ dat voor het grotere geheel gedaan wordt; het heeft zich slechts verdicht tot dit specifieke leven. Hoe meer je contact kunt maken met de Ziel hoe sterker je dit ook zult ervaren en dat kan weer een mooie stimulatie zijn.

Een Bodhisattva is een Verlicht wezen dat er voor kiest om te blijven werken voor de mensheid. Een Bodhisattva heeft voor zichzelf niets meer nodig, hij/zij is Zelf-gerealiseerd. Maar de Eenheidsbeleving maakt dat zijn geen verschil meer ervaren tussen henzelf en de rest van de mensheid; de pijn van de ander is hun pijn. Hooggevoelige mensen die hun Licht– en/of schaduwwerk doen, zijn in feite Bodhisattva ’s in de dop.

Ik merk dat hoe verder ik kom, hoe meer dienstbaarheid een deel van mij wordt; het overstijgt mijn persoonlijkheid. Dat is niet continue aanwezig, maar het is meer in de achtergrond aanwezig en laat zich bij tijd en wijle meer expliciet zien.

Het ego heeft maar één belang en dat is eigenbelang. Mijn definitie van egoloosheid is dat je deze drang tot zelfbehoud die we ego noemen overwint en het grotere goed leading laat zijn. In feite is dit nog niet egoloosheid, maar het is wel een belangrijke stap op weg daar naartoe. Zolang je nog een ego hebt, zal je ego om aandacht vragen en zijn overlevingsstrategieën willen uitleven, maar ik merk dat ik meer en meer de keuze krijg om óf me daardoor te laten leiden óf om mijn hoofd op het hakblok te leggen en te kiezen voor de Waarheid of voor het grotere geheel; mijn eigen overleving wordt daaraan steeds meer ondergeschikt. Kiezen voor de Eenheid betekent dat je het ‘eigen hachje redden’ als leidraad voor je leven opgeeft.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This