Deel 16 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

‘Als gij niet wordt als kleine kinderen’ betekent: als je niet ten volle inziet dat je volkomen afhankelijk bent van God, kun je niet de werkelijke macht van de Zoon in zijn ware relatie tot de vader kennen.

(Een cursus in wonderen – T1.V.3:4)

Bekijk op bol.com

Deze zin kan makkelijk verkeerd uitgelegd worden. Afhankelijkheid heeft een bepaalde negatieve connotatie. Afhankelijkheid op ‘menselijk’ niveau is iets anders dan de afhankelijkheid die hier bedoeld wordt.

Op het ‘menselijke’ niveau wordt afhankelijkheid vaak geïnterpreteerd in termen als behoeftig, onzelfstandig, symbiotisch, ‘co-dependency’. Het zijn allemaal termen die te maken hebben met het, al dan niet gedwongen, niet in je eigen kracht staan. Voor bepaalde groepen, zoals bejaarden, gehandicapten, zieken en kinderen is het ‘normaal’ om afhankelijk te zijn, maar voor normale gezonde mensen niet. Wij zijn sterk gefocust op onafhankelijkheid.

De afhankelijkheid die in deze tekst wordt bedoeld is echter van een andere orde. Het gaat hier niet om een willoze, slappe afhankelijkheid. Het gaat hier om de realisatie dat jij helemaal niets bent zonder het Goddelijke, dat je helemaal niets bent buiten de Eenheid. Het is een bewuste en gewilde overgave aan dat wat jou overstijgt, het is een liefdevolle overgave en een besef van de kleinheid van het ik. Het is een opgeven van de ego-trots, het denken dat je iets voorstelt, dat je belangrijk bent vanuit ego-standpunt. Het is het opgeven van de aanmatiging die het ego eigen is. Het is het besef dat jij slechts een doorgeefluik bent voor het Goddelijke, een instrument voor God, vanuit Liefde voor en van God. Dan kan de Goddelijke energie, de Goddelijke Kracht door jou heen stromen en alles manifesteren wat je maar wil.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

Pin It on Pinterest

Share This