7-daagse reis door de chakra’s

Wat zijn chakra’s?

Chakra is een term uit het Sanskriet, de oude taal van India. en betekent zoveel als cirkel of wiel.

Chakra’s zijn energiepunten in (en buiten) het lichaam. In de chakra’s wordt de levensenergie verdeeld, zodat de levensenergie over ons hele leven wordt verdeeld. Deze energiepunten wentelen rond als een cirkel of wiel.

In India is er een uitgebreid systeem dat gebaseerd is op de chakra-leer. Chakra’s worden o.a. gelinkt aan:

 • kleuren
 • organen
 • psychologische en spirituele functies
 • tonen, toonhoogten
 • planeten

De mate waarin deze chakra’s in balans zijn bepaalt mede onze gezondheid en ons humeur. Het werken met chakra’s kan dus sterk door werken op onze fysieke en psychische welbevinden.

De 7-daagse

Tijdens deze 7-daagse reis door de chakra’s zullen we elke dag één van de 7 hoofd-chakra’s langs gaan en dat doen we met:

 • een korte uitleg over het chakra,
 • de klankschaal in de toonhoogte die bij dat chakra past en
 • met een mantra die bij dat chakra hoort; dit kan zijn in de vorm van
  • een meditatie op de desbetreffende mantra of
  • een chant gecomponeerd in de energie van die mantra.

Op deze manier kun je de chakra’s leren kennen en kun je ook echt voelen en ervaren wat het effect van een klankschaal is en wat een mantra met je doet.

De chakra’s zijn de punten waarop Source ons leven binnen stroomt.

Peter en Laetitia: experts op hun vakgebied

Peter: sinds ik in 2008 mijn eigen praktijk opende, heb ik meer dan 500 mensen ieder op hun eigen manier laten ontdekken dat zij veel meer waren dan zij dachten. Meestal kwamen zij met praktische problemen en waren zij zich niet bewust van de onderliggende laag, maar zij hebben allemaal kunnen proeven aan hun werkelijke potentieel. Een groot deel heeft de handschoen opgepakt, een deel ook niet; je moet er namelijk wel wat voor doen en uit je comfortzone stappen. Juist omdat ik zelf dit proces vele malen doorlopen heb en ik verschillende methodieken op hun werkbaarheid heb getest en de meest effectieve daarvan met elkaar verenigd heb, kan ik mijn kennis en ervaring overdragen aan wie klaar is om zichzelf te bevrijden. Het is dan ook mijn missie om mensen die zichzelf willen bevrijden van hun beperkende overtuigingen en emotionele blokkades de handvatten te bieden om dat ook daadwerkelijk te doen, zodat zij vanuit hun herwonnen vrijheid een lichtend voorbeeld voor anderen mogen zijn. Muziek is daarbij een nieuwe loot aan de boom die ik hiervoor wil inzetten; mijn hart ligt vooral bij het chanten en klankwerk, wat ik (12 jaar lang) geleerd heb bij een mantra yogi en waar ik middels eigen chant-groepen een eigen vorm aan gegeven heb.

Laetitia: Muziek is altijd belangrijk voor mij geweest. Ik zit al 23 jaar in het onderwijs als muziekdocent en theatermaker. Ik geef les aan kinderen, pubers en volwassenen. Ik werk o.a. met kinderen met een beperking en met kinderen met problemen in het autistische spectrum. Ik tune in op deze kinderen en ik voel intuïtief aan wat zij willen uitdrukken en dat speel ik dan. Ze vinden dat echt geweldig en het is fantastisch om te zien hoe ze dan open gaan als een bloem. Voor groepen staan en met groepen werken zit in mijn bloed; niet alleen in het onderwijs, want in de loop der jaren ben ik ook trainingen aan andere doelgroepen gaan geven. Muziek is een geweldig middel om op een andere manier met elkaar in contact te komen, op een niveau dat voorbij gaat aan het verbale. Ik ben een muzikale duizendpoot en ik voel intuïtief aan waar jouw muzikale potentie zit en ik kan jou bij jouw potentie brengen en jou die zelf laten ervaren. Dit kan ik zeggen vanuit jaren lange ervaring als muziek docent in allerlei settings. Door de samenwerking met Peter ben ik gaan experimenten met klankschalen en tonen in combinatie met de chakra‘s; een prachtige en wonderbaarlijke ontdekkingsreis.

7-daagse reis door de chakra’s

Start 7-daagse: 21 maart 2018

Deze 7-daagse is volledig gratis

Je kunt de aflevering afluisteren wanneer het jou uit komt

Wil je langer gebruik maken van deze 7-daagse? Dan kun je abonnement kopen en heb je 3 maanden lang onbeperkt toegang tot de lessen. Het abonnement voor 3 maanden kost € 27,95. Aan het eind van de 7-daagse krijg je hiervoor een aanbod.

Iedere dag krijg je een nieuwe aflevering toegestuurd

Na de 7 dagen blijven de lessen nog 7 dagen online, zodat je een chakra kunt herhalen als je daar behoefte aan hebt. Daarna wordt de toegang afgesloten.

Wil je aan de gratis 7-daagse reis langs de chakra’s mee doen?

Meld je dan NU aan!

Toestemming opslag gegevens

6 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This